İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir: "TAK bize sansür uyguluyor"

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir: "TAK bize sansür uyguluyor"

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, sosyal medya hesabından mesaj yayımlayarak, TAK'ın sansür uyguladığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 24/05/18 16:29
okuma süresi: 2 dak.
Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir: "TAK bize sansür uyguluyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

Kişmir, Kıbrıs Postası'na konuyla ilgili konuşarak, TAK yetkililerine ulaştığını, fakat yetkililerin "Anastasiadis'in ağzından böyle bir haber yayınlayamayız" dediğini, nedeninin ise, üst makamlardan gelen bir emir olduğunu anlattı.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, Kıbrıs Postası'na konuşarak, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)'ın Anastasiadis ile ilgili bir habere sansür uyguladığını iddia etti. Ali Kişmir, TAK'ı aradığını söyleyerek, yönetim kurulu ile temasa geçtiğini, TAK yetkililerinin kendisine Anastasidis'in ağzından böyle bir haberi yayınlayamayacakları cevabını verdiklerini dile getirdi.

"ÜST MAKAMLARDAN GELEN BIR EMIR OLDUĞUNU SÖYLEDILER"

Daha sonra TAK yönetim kurulundan, Aytuğ Türkkan, Emin Akkor ve Güven Bengihan'a da ulaştığını ifade eden Kişmir, "Yönetim kurulundakiler de ilgileneceğiz dediler, ama haber yapılmadı" dedi.

TAK yetkililerinin, kendisine, "Çelişkili bir durum varsa, araştırılacak" dediğini de ekleyen Ali Kişmir, "Yetkililer bana üst makamlardan gelen bir emir olduğunu söyledi" diyerek sözlerini noktaladı.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bugünkü Anastasiadis görüşmesinin haberini hem Rum basınına hem de bizim basına geçtik ancak ne yazık ki Rum basını iki toplumlu barış inisiyatifine en ufak bir sansür uygulamazken, TAK bize sansür uyguluyor ve Anastasiadis'in bizlere yaptığı açıklamayı geçmeyeceğini tarafımıza iletiyor... Kimdi o hükümetlerin değil de bağımsız yayın kuruluşları safsatasını söyleyenler????"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.