İÇ HABERLER
okuma süresi: 14 dak.

İşte CTP'nin belediye başkan adayları ve özgeçmişleri...

İşte CTP'nin belediye başkan adayları ve özgeçmişleri...

Cuhuriyetçi Türk Partisi 24 Haziran 2018 Yerel Seçimlerine katılacak olan belediye başkan adaylarını bir kez daha kamuoyu ile paylaştı.

Yayın Tarihi: 25/05/18 13:58
okuma süresi: 14 dak.
İşte CTP'nin belediye başkan adayları ve özgeçmişleri...
A- A A+
İşte CTP'nin başkan adayları ve özgeçmişleri:
AHMET BENLİ

1957'de Gönyeli'de doğdu. İlköğrenimini Gönyeli'de, orta öğrenimini Lefkoşa'da, yüksek öğrenimini Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu'nda tamamladı. Birçok alanda seminer ve kurs programlarına katıldı. 20 yıl boyunca elektronik ve bilgisayar öğretmenliği yaptı. Gönyeli İlkokulu okul aile birliği, Gönyeli Avcılık Atıcılık Kulübü ve Gönyeli Spor Kulübü'nde yönetici olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Y. Benli iyi derecede İngilizce bilmektedir. 25 Haziran 2006 tarihinde yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Gönyeli halkı tarafından Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 29 Haziran 2006'dan beri Gönyeli Belediye Başkanı olarak Gönyeli halkına hizmet vermektedir.

AHMET LATİF

1978'de Lefkoşa'da doğdu. İlköğrenimini Akdoğan ilkokulu'nda, ortaöğrenimini ise Akdoğan'daki Polat Paşa Lisesi'nde tamamladı. Bir yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'ne devam etti. 1999 yılından itibaren Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nda sekreterlik görevini, 2012 yılından itibaren ise Radyo Mayıs'ın direktörlük görevini yürüttü. 2010 yerel seçimlerinde CTP Akdoğan Belediye Meclis Üyeliğini kazanarak 2014 yılına kadar bu görevde bulundu. 2014 yılında yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Akdoğan Belediye Başkanı seçildi ve halen bu göreve devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ALİ KARAVEZİRLER

1966'da Cihangir'de doğdu. Lise öğrenimini Sedat Simavi Meslek Lisesi'nde tamamladı. Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevini yaptı. Cihangir Gençlik Spor Kulübü'nde 10 yıl başkanlık yaptı ve başkanlık yaptığı dönemde kulübü Süper Lig'e çıkarmayı başardı. 2010 yılından 2017 Haziran ayına kadar KTFF Asbaşkanlık görevini yürüttü. 1989 yılından beridir Elektrik Müteahhiti olarak çalışmaktadır. 14 Haziran 2015'ten beri CTP Merkez Yönetim Kurulu'nda Mali Sekreter olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

AZİZ KAYA

1959'da Yeşilyurt'ta doğdu. İlköğrenimini Lefke İstiklal İlkokulu'nda, orta öğrenimini Türk Maarif Koleji'nde, yükseköğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik Mühendisliği dalında tamamladı. Lefke Türk Spor Kulübü ve birçok sivil toplum örgütünde uzun yıllar yönetici olarak çalıştı. 8 yıl Lefke Belediye Meclisi üyesi olarak görev aldıktan sonra 2014 yılında yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

BİROL KARAMAN

1984'te Girne'de doğdu. İlköğrenimini Girne 23 Nisan İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi 19 Mayıs Türk Maarif Koleji'nde tamamladı. 2007 yılında Çukurova Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nda önce gönüllü, ardından sözleşmeli olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında taşocaklarının doğaya yeniden kazandırılması konulu yüksek lisans çalışmasını tamamlayarak yüksek mühendis unvanını aldı. Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Maden İşletme Anabilim Dalında sürdürdüğü doktora çalışmalarını 2017 yılında tamamlayarak bilim doktoru unvanını aldı.

2008-2010 yılları arasında CTP Gençlik Örgütü MYK üyeliği, 2011-2015 yılları arasında CTP Parti Meclisi üyeliği görevlerinde bulundu. 2013 yılından beridir sürdürmekte olduğu CTP Girne İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinehalen devam etmektedir. 2014-2018 yılları arasında Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı Yerbilim Mühendisleri Odası'nın başkanlığını yürüttü. Oda başkanlığı süresince KTMMOB bünyesinde oluşturulan Su Komitesi'nin aktif üyesi olarak çalıştı. Girne İnisiyatifi'nin kuruluşundan bugüne kadar sorumluluk üstlendi. Özel sektörde faaliyet gösteren çeşitli firmalarda üretim sorumlusu ve kalite güvence müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen mesleğini icra etmekte olup; proje mühendisliği, danışmanlık ve iş güvenliği denetimleri yapmaktadır.

CEMİL SARIÇİZMELİ

1972'de Baf'ta doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra yine aynı okulda İngiliz Edebiyatı ve İnsani Bilimler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. DAÜ'de öğretim görevlisi olarak bulundu. 2014 yılında yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Mehmetçik Belediye Başkanı olarak seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

EROL ADALIER

1969'da Mağusa'da Maraş bölgesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Suriçi'ndeki Canbulat İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Namık Kemal Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarında oldukça aktif bir öğrenci olan Adalıer bando, tiyatro, koro, orkestra gibi sanat faaliyetlerinde bulunmanın yanında Kıbrıs Türk Hava Kurumu'nun ilk paraşütçüsü oldu.Yeşilırmak'ta iki yıl süreyle vatani görevini yerine getirdikten sonra Gazimağusa'da esnaf olarak ticarete atıldı. Tüpgaz ticaretindeki başarısıyla adı bu alanla özdeşleşti ve "Tüpçü Erol" olarak bilinmeye başladı. Bunun yanısıra adrenalin turizmini adaya getirmek için girişimde bulundu ve kurduğu dalış merkezi ile hem turizme hem de sanayiye hizmet vermeye başladı. Yaptığı dürüst ticaret ile adı vergi rekortmenleri listesinde yer aldı. Tüm hayatı boyunca deniz ve çevreye duyarlı oldu ve bu alandaki farkındalığı arttırmak ve çalışmalara destek olmak amacıyla para ve emek harcamaktan çekinmedi. Doğu Akdeniz Üniversitesive İstanbul Teknik Üniversitesi'nde dersler verdi, BRT2'de yayınlanan "Çevre ve İnsan" programının uzun yıllar moderatörlüğünü yaptı, Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezini kurdu, boş zamanlarında da aile yadigarı zeytinağaçlarını bir sonraki nesile taşımak için emek verdi. Gazimağusa'nın ve Kuzey Kıbrıs'ın sosyal ve kültürel hayatını canlı tutmak ve ileriye taşımak için hep sorumluluk duydu. Mağusa Gençlik Tiyatrolarını kurdu, Gazimağusa Avcılık ve Atıcılık Birliği Başkanlığı, Kıbrıs Türk Hava Kurumu, Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu ve Çanakkale TSK Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı projelerinde yöneticilik ve yürütücülük de yapan Adalıer, Gazimağusa ve Kuzey Kıbrıs'ın gelişimini hızlandıracak bilimsel araştırma projelerine de büyük destek vermektedir. Adalıer'in Amatör Pilotluk ve Amatör Yat Kaptanlığı lisansları bulunmaktadır. Erol Adalıler evli ve iki çocuk babasıdır.

HASAN BARBAROS

1961'de Akıncılar'da doğdu. Doğduğu günden bugüne hep Akıncılar'da ikamet etti. İlkokul mezunu olan Hasan Barbaros, çiftçilik ve hayvancılıkla alanlarında uğraş verdi. Uzun yıllar süt nakliyeciliği yaptı. 1994 yılından 2006 yılına kadar üç dönem Akıncılar Muhtarı olarak görevde bulundu. 2006 yılından yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Akıncılar Belediye Başkanı seçildi. O tarihten itibaren Akıncılar Belediye Başkanı olan Barbaros, Akıncılar'ın gelişimi için var gücüyle çalışıyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

HASAN ÖZTAŞ

1969'da Çamlıca'da doğdu. İlkokulu Geçitkale İlkokulu'nda, ortaokulu Geçitkale Cumhuriyet Ortaokulu'nda ve liseyi Lefkoşa Türk Lisesi'nde tamamladı. Trakya Üniversitesi'ndeki öğrenimini bırakıp, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde bir yıl İngilizce eğitimi aldı. 1988'de Atatürk Öğretmen Akademisi'ne girdi. 1991'de Atatürk Öğretmen Akademisi'nden mezun oldu. 1993'te öğretmenlik mesleğine Nergisli İlkokulu'nda başladı. 1994'te Boğaziçi İlkokulu'nda görev aldı. Yine aynı yıl içinde son tayin yeri olan Geçitkale İlkokulu'nda görevlendirildi. 1989'da Geçitkale Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Eğitmenliği'ne başladı. 1996'da Geçitkale Gençlik Merkezi'ni kurdu ve merkezde başkanlık, eğitmenlik ve yönetmenlik yaptı. Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Eğitmenliği ve Akova Kadınlar Derneği Halk Dansları Eğitmenlikleri yaptı. Yurt içi ve yurt dışında sayısız başarıya imza attı. Birçok ülkede ve Türkiye'de birçok temsiliyette bulundu. Geçitkale Gençlik Merkezi'ni CIOFF (Dünya Folklor Federasyonu) üyesi bir halk dansları topluluğu üyesi konumuna getirdi. Geçitkale Günay Spor Kulübü'nde bir dönem yöneticilik yaptı. On yılı aşkın bir süre Geçitkale ve Bölgesi Avcılık Atıcılık Birliği Başkanlığı yaptı. 2014 yılında yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Belediye Başkanı olarak seçilmesine kadar Geçitkale İlkokulu sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Geçitkale Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HULUSİ MANİSOY

1964'te Larnaka'nın Geçitkale köyünde doğdu. 15 Kasım 1967'de Geçitkale olaylarında babası Bayram Manisoy şehit oldu. 1974 Barış Harekatı'ndan sonra ailesiyle birlikte Alayköy'e yerleşti. İlkokulu Alayköy'de okuyan Manisoy, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi'nde lise öğrenimini tamamladı. İngiltere'ye işçi olarak çalışmaya giden Manisoy daha sonra adaya dönerek 6 yıl özel sektörde çalıştı. Akabinde kendi mesleği olan Demircilik ve Tahsisatçılık işini yürüten Manisoy, 2002-2006 yılları arasında Alayköy Muhtarlığı yaptı. 25 Haziran 2006 Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Alayköy halkı tarafından Belediye Başkanı olarak seçildi. 29 Haziran 2006 tarihinden beri 12 yıldır Alayköy ve Yılmazköy halkına hizmet vermektedir.

OSMAN BİCAN

1957'de Aşağı Binatlı'da doğdu. 1976'da Güzelyurt Kurtuluş Lisesi'nden mezun oldu. Binatlı Spor Kulübü'nde, sivil toplum örgütlerinde ve Güzelyurt Darts Birliği'nde yöneticilik yaptı. Ticaretle uğraşmaktadır. 2006 yılından 2014 yılına kadar Güzelyurt Belediyesi Meclis üyesi olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

SALİH BAYRAKTAR

1959'da Serdarlı'da doğdu. Serdarlı İlkokulu, Gönendere Ortaokulu ve Lefkoşa Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nde okudu. Lise yıllarında sol hareketin merkezi olan Devrimci Gençlik Derneği'nde siyasi çalışmalarda bulundu. Lefkoşa Telekomünikasyon Dairesi'nde üstyapı ve altyapı işlerini yürüten Şebekeler Bölüm Sorumlusu olarak görev yaptı. KKTC'nin birçok yerleşim bölgelerinde projeler üreterek uygulamasını yaptı ve halkın haberleşme alanındaki imkanlarının artırılmasına katkı sağladı. Görev süresi boyunca birçok kez Türkiye'deki seminer ve kurslara katılarak belgeler aldı. Devlet tarafından gönderildiği kurslarda almış olduğu eğitimleri başarı ile uyguladı. 2008'de emekli olduktan sonra Serdarlı'da teknik bir iş yeri kurarak ticaret yaptı. Bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yönetim kurullarında görev aldı. 2014 Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Serdarlı Belediye Başkanı seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

SUPHİ COŞKUN

1970'te Muş'ta doğdu. 1976 yılında ailesi ile birlikte KKTC'ye göçmen olarak geldi ve İskele ilçesinin Dipkarpaz köyüne yerleşti ve halen orada ikamet etmektedir. 2010 yılında yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde CTP'den Dipkarpaz Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2013 yılından 2014 yılına kadar Dipkarpaz Belediyesi Asbaşkanlık görevini yürüttü. Geçmiş yıllarda üç dönem Dipkarpaz İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı, iki dönem Dipkarpaz Spor Kulübü Asbaşkanlığı yaptı. Uzun yıllar ticaret ile uğraştı. 2014 yılında yapılan Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Dipkarpaz Belediye Başkanı seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır. Rumca bilmektedir.

YÜKSEL ÇELEBİ

1961'de Baf'ta doğdu. 1975 yılında Dikmen'de ikamet etmeye başladı. 1980 yılında askerliğini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Uzun yıllar konfeksiyon işiyle uğraştı. Sosyal alanda ise Dikmen Gücü Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği ve kulüp başkanlığı yaptı. Özel sektördeki çalışmalarının yanında siyasete atılarak 1986 yılında kurulan Dikmen Belediyesi'nde dört dönem (16 yıl) Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Başarıyla yürüttüğü bu görevi sonrasında Haziran 2006 Yerel Kuruluş Organları Seçimi'nde Dikmen Belediye Başkanı seçildi. Halen bu görevi başarıyla yürütmekte olan Yüksel Çelebi, evli ve 2 çocuk babasıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.