İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yayın Yüksek Kurulu bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi

Yayın Yüksek Kurulu bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi

Seçimler nedeniyle haftalık toplantılarını iki günden bire indiren Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yoğun bir gündemle çalışmalarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 04/06/18 18:52
okuma süresi: 3 dak.
Yayın Yüksek Kurulu bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi
A- A A+
Yasama ve denetim gündeminin birleşmesiyle hem tasarı ve önerileri görüşen, hem de gündem dışı konuşmalarla denetim işlevini yürüten Meclis Genel Kurulu, saat 18.00 itibarıyla toplantısını sürdürüyor.

YYK BÜTÇESİ

Ceza Değişiklik Yasa Önerisi'nin onaylanmasının ardından Yayın Yüksek Kurulu'nun 2018 Mali Yılı Bütçe Tasarısı'nı ele alan Genel Kurul, bu tasarıyı da oyçokluğuyla kabul etti.

Konu hakkında konuşan UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu, YYK bütçesinin yetersiz olduğundan bahsetti. Amcaoğlu, YYK bütçesinin mevcut hükümet tarafından hiç çalışılmadan Meclis'e getirildiğini savundu.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy da, YYK'nın ülkede çok iyi işlere imza attığını dile getirdi, YYK arşivlerinin önemine değindi.

YYK bütçesinin yüzde 20'lik artışa rağmen yetersiz olduğunu, bu nedenle bütçeye ret oyu vereceklerini söyleyen Taçoy, yayıncılığın desteklenmesi için reklam politikası hazırlanmasına ihtiyaç olduğunu anlattı.

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, YYK'nın tüm yayınları tek tek izleyerek takip ettiğini, bunun çok zor olduğunu kaydetti.

YYK'nın bütçe sıkıntısı bulunduğunu ifade eden Tatar, YYK'nın sektörün önünü açmak için de önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Tatar, yayıncılığın artık internete kaydığını hatırlatarak bu alanda yapılması gereken çalışmalar olduğunu dile getirdi.

Tatar, dün hayatını kaybeden Saffet Soykal'a da rahmet diledi.

Eleştirileri yanıtlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise, ülkedeki televizyonlarda yayıncıların ciddi zorluklarla boğuştuğunu kaydetti.

YYK'nın izleme ve değerlendirme görevine işaret eden Özyiğit, bu kuruma daha fazla olanak sağlanması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Yayın Yüksek Kurulu'nun 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, oy çokluğuyla kabul edildi.

TAŞINMAZ MAL (TASARRUF VE KIYMET TAKDİRİ) YASA TASARISI

Ardından, Taşınmaz Mal (Tasarruf ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alındı.

Bu konuda konuşan UBP Milletvekili Özdemir Berova, Güvercinlik bölgesinde kurulacak sanayi bölgesi ve buna bağlı çevrede gelişmeyi öngören tasarıya olumlu baktıklarını ve kabul oyu vereceklerini söyledi.

İTÜ'ye tahsis edilen bir arazinin kiralanma durumundan çıkarılması olayına da değinen Berova, söz konusu arazinin bu aşamadan sonra ne olarak kullanılacağını sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.