İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çakıcı: "İlahiyat kolejinde yaşananlar bir fiyaskodur"

Çakıcı: “İlahiyat kolejinde yaşananlar bir fiyaskodur”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, geçtiğimiz akşam Hala Sultan İlahiyat Koleji'nde düzenlenen diploma töreninde bazı öğrencilerin başörtülü olmaları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından diplomalarınınverilmemesini sert bir dille eleştirdi ve Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit'i faşist olmakla suçladı.

Yayın Tarihi: 22/06/18 16:40
okuma süresi: 3 dak.
Çakıcı: “İlahiyat kolejinde yaşananlar bir fiyaskodur”
A- A A+
Çakıcı yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, İlahiyat Koleji'ndeki bazı öğrencilerin dini inançları gereği başörtü takmasını bahane ederek, diplomalarıvermemesi kabul edilemez. Bu ülkede, sol görüşlü yada sağ görüşlü, dindar ya da ateist, açık yada kapalı, herkes istediği gibi dini inançlarını özgürce yaşayabilir. Biz geçmiş dönemlerde zoraki bir şekilde dayatma ile dini baskı yapılıyor diye birilerini eleştirirken aynı tuzağa düşmemeliyiz. Faşist ve dayatmacı uygulamanın karşısına, başka bir faşist ve dayatmacı uygulama, sağdan da gelse soldan da gelse yine faşist ve dayatmacı bir uygulamadır." dedi.

Bu ülkede yaşayan her insanın kendi kıyafetini, kendi dini inanç ve özgürlüklerini diledikleri gibi yaşayabileceğine vurgu yapan Çakıcı, " Bu ülkede yaşayan herkesin diplomalarında diledikleri gibi dini özgürlükleri ve örf, adet ve yerel geleneklerine göreneklerine uygun bir şekilde giyinebilir veya fotoğraf çektirebilir. Eğer bu konuda yasal bir eksiklik varsa o da düzeltilir." ifadesini kullandı. "Milli Eğitim Bakanlığının bu kararı dayatmacı ve faşizan bir uygulamadır" ifadesini kullanan Çakıcı, " Kendine sol diyen bir partinin bunları uygulaması, sosyal demokrasi, insan hürriyeti, insan hakları, insan özgürlükleri açısından kabul edilemez. Kendine baskı rejimi kuran insanlara dayatmacı uygulamalarda bulunan rejimler kendine sol bile dese, bu dayatmacı bir uygulamadır, doğru bir uygulama değildir." dedi.

Çakıcı, "Bir taraftan İlahiyat Kolejini kapatacağını söylüyorsun. Kapatamayacağını anlayınca akla mantığa sığmayan faşizan kararlar üretiyorsun. Sonra gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalıyorsun. Bu davranışın ve kararın ile hem devleti hem de çocukları zorda bırakıyorsun. Bu tür skandal bir uygulamayı bir müdürün üstüne yıkmaya çalışmak yerine mertçe sorumluluğu yüklenmen gerekir. Milli Eğitim Bakanı olarak bundan sonra yapman gereken şey oyun peşinde koşmak değil, erdemli bir şekilde istifa etmek olmalıdır." dedi.

Bu yaşanan olayın gençlerin, çocukların, insanların inançlarına saygı duymamaktır diye nitelendiren Çakıcı son olarak, "Bu yapılan uygulama yanlıştır, hatalıdır ve gerçekten bir fiyaskodur. Kıbrıs'ta hem dine inananların hem de inanmayanların aynı ortamda yaşadığı ve birbirine saygı duyan bir Kıbrıs yaratılabilir." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.