İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bu da bizim Cemal Gürsel!

Bu da bizim Cemal Gürsel!

Özgürlük ve demokrasinin yılmaz savunucusu TDP'li Eğitim Bakanı Cemal GÜRSEL Özyiğit, karargâh gibi oturduğu bakanlık koltuğunda yarattığı gerginliklerle Türkiye'de 60 darbesinin ünlü ismi, ilk ve orta adı ile adaşı General Cemal GÜRSEL'i aratmadı…

Yayın Tarihi: 23/06/18 10:06
okuma süresi: 3 dak.
Bu da bizim Cemal Gürsel!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Önceki akşam Hala Sultan İlahiyat Koleji'nde okuyan başörtülü öğrencileri verdiği talimatla diplomalarını verdirtmeyen Eğitim Bakanı Cemal GÜRSEL Özyiğit, hem toplumsal tepkilere neden oldu hem de içinde bulunduğu 4'lü koalisyonu zora soktu…

Özyiğit, İlahiyat Kolejinin kurulduğu günden beridir tartışma konusu olduğunu, hatta bu okul için davalar açıldığını, kendisinin göreve gelmesinin ardından başka bakanların yapmadığını yapıp okulu ziyaret ettiğini ve "Bu okul da bizim, devlet okulumuz ve burayı sahiplenmeye geldim" şeklindeki açıklaması ile de ayrıca şaşırttı.

Bakan Cemal GÜRSEL Özyiğit, dün ise yaptığı açıklamada Kolejde başı kapalı fotoğraflı öğrenci diplomalarının imzalanmaması konusunda, krize oynamak istemediklerini, sadece Hukuk Dairesinden görüş aldıklarını ve bu doğrultuda hareket etmek istediklerini söylerken tepkiler büyüdü.

"Başörtülü fotoğraflarının bulunması" ve bunun mevzuata aykırı olması gerekçesiyle bazı öğrencilerin diplomalarını alamaması sonrası, veliler dün sabah saatlerinde Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Veliler ve öğrenciler daha sonra Başbakan Erhürman'ın daveti üzerine görüşmek için Başbakanlığa gitti.

Yaşananların KKTC'ye yakışmadığını ifade eden veliler, "bu ayıba bir an önce son verilmesini" istedi.

Öte yandan dün diplomalar konusunda Hukuk Dairesi'nden görüş alındığını ve bu görüşün dün sabah Bakanlığa ulaştığını ifade eden Cemal GÜRSEL Özyiğit, başörtülü fotoğrafların yer aldığı diplomaların da öğrencilere imzalı şekilde verilmesi yönünde görüş geldiğini söyleyerek ülkeyi boş yere gerdiğini ortaya koydu.

Öte yandan Yaşanan bu olayı üzüntü ile karşıladığını belirten Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Hem üzüldüm hem de bu faşizan, insanlık dışı uygulamanın asla kabul edilemeyeceğini düşünüyorum. Sayın KKTC Başbakanı ile bu sabah görüştüm. Kendisi de bundan ziyadesiyle üzgün olduğunu ve bu uygulamayı derhal sonlandıracaklarını, başörtülü fotoğraflarla da diplomaların verileceğini bana garanti etti. Ben de meselenin bu şekilde çözülmesiyle iktifa etmiş oldum" dedi.

Akdağ, bunun kabul edilemez bir şey olduğunu vurgulayarak, "Hangi yılda yaşıyoruz. Bu devam ettirilseydi, buna da söyleyeceğim şey, faşist, insan haklarını hiçe sayan, özgürlükleri yok sayan bir uygulamadır diyecektim. Şükür ki iyi ki bu uygulamayı sonlandırıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.