İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTAMS zamları Başbakanlık önünde protesto etti!

KTAMS zamları Başbakanlık önünde protesto etti!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ülkede son gerçekleşen zamları protesto etti.

Yayın Tarihi: 13/07/18 11:32
okuma süresi: 3 dak.
KTAMS zamları Başbakanlık önünde protesto etti!
A- A A+

Başbakanlık önünde gerçekleşen protestoda konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan imzalı açıklama şöyle:

"Büyük umutlar vaad ederek kurulan Dörtlü Koalisyon Hükümeti her geçen gün halkta büyük hayal kırıklığı yaratmaktadır. Ülkemizde son aylarda TL'nin döviz karşısında büyük oranda değer kaybetmesi vatandaşların alım gücünün büyük oranda gerilemesine neden olurken; elektirik ve akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar özellikle dar ve sabit gelirlileri en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma getirmiştir.

Yaz sıcaklarının artmasına paralel olarak elektrik tüketiminin de arttığı bu günlerde zaten temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar yüklü miktarda elektrik faturaları karşısında isyan noktasına gelmiştir.

Koalisyon Hükümeti kurulduğu günden bugüne geçen beş buçuk ay içinde harçlara % 12-13.5, benzine % 12 elektriğe ise Mayıs ayında % 18 , son olarak da 10 Temmuz'da % 20 ile 30 arasında zam yapmıştır. Kamu görevlilerinin maaşlarına altı ayda bir uygulanan eşel mobilden kaynaklanan artış daha çalışanların eline geçmeden yapılan zamlarla fazlası ile ellerinden alınmıştır.

Asgari ücretle çalışan özel sektör çalışanlarının durumu ise tam anlamı ile sefalet. Sendikamızın Mayıs ayında yapmış olduğu hesaplamaya göre açlık sınırı 2205 TL iken net asgari ücret 2057 TL idi. Zaten açlık sınırı altında maaş alan özel sektör çalışanları son yapılan zamlarla adeta dibe vurmuştur.

Çalışanların ve dar gelirlilerin yaşam standardını iyileştirecek adımlar atması için defalarca uyarmamıza rağmen; hükümet tam tersi uygulamalarla yaşamı çekilmez hale getirmiştir. Son yapılan elektrik ve akaryakıt zamları ile tam anlamı ile bıçak kemiğe dayanmıştır. Yapılan zamlar derhal geri alınmadığı takdirde sendikamız diğer örgütlerle ve halkımızla birlikte eylemlerini artırarak mücadeleyi sürdürecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.