İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi hem fikir: "Sınırlar kalkarsa, ekonomi ve turizmde yükseliriz ama…"

Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi hem fikir: "Sınırlar kalkarsa, ekonomi ve turizmde yükseliriz ama…"

Güney Kıbrıs'ta yaşayan vatandaşlar, adanın birleşme durumunun mümkün olduğunu söylerken, KKTC'li vatandaşlar bu konuda tedirgin olduğunu ve karşılıklı önyargıların ortadan kalkmadığı takdirde birleşmenin imkânsız olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 15/07/18 09:15
okuma süresi: 9 dak.
Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi hem fikir: "Sınırlar kalkarsa, ekonomi ve turizmde yükseliriz ama…"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Güney Kıbrıs'ta yaşayan vatandaşlar, adanın birleşme durumunun mümkün olduğunu söylerken, KKTC'li vatandaşlar bu konuda tedirgin olduğunu ve karşılıklı önyargıların ortadan kalkmadığı takdirde birleşmenin imkânsız olduğunu ifade etti.

Kıbrıs'ın güney ve kuzeyinin ortak görüşü ise; adada sınırların kalkması durumunda ekonomide ve turizmde büyük bir kalkınma yaşanması umudu…

Öte yandan, iki toplum da Kıbrıs'ın genelindeki sorunun halklarda değil, siyasilerde olduğunu düşünüyor.

….KIBRISLILAR NE DEDİ…?...


Avraam Konstandinou (41): "Sınırların kalkması durumunda ekonomik atılım gerçekleşir"

"Kuzey Kıbrıs'ta yaşayanlar da bizim kardeşimiz, arkadaşımız. KKTC'ye de giriyorum, Türkiye'de yaşayan arkadaşlarım da var. Aslında bizim aramızda bir sorun yok. Ortak yaşamamızda da bir problem olduğunu düşünmüyorum. Sınırların kalkması ve her konuda birleşilmesi durumunda ekonomik atılım gerçekleşir ve bu durum herkes için yararlı olur."


Mehmet Taşpınar (41): "Sınırlar kalkarsa, ekonomi daha iyi olur ve turist sayısında büyük artış yaşanır"

Sadece Kıbrıs'ta değil, tüm dünyada sınırların kalkmasını isterim. Ortak bir yaşam, tüm dünyada güzel olur. Kıbrıs'ta sınırlar kalkarsa, ekonomi daha iyi olur ve turist sayısında büyük artış yaşanır."


NicosAndoniuy (67): "Üzerinde kardeşçe yaşayan insanların olduğu bir Kıbrıs'a daha fazla turist gelir"

"Birlikte yaşamak tabi ki iyi olur. Sosyal, siyasi ve ekonomik anlamda da güçlü oluruz. Üzerinde kardeşçe yaşayan insanların olduğu bir Kıbrıs'a daha fazla turist gelir, turizmde büyük bir adım daha atılmış olur."


Cemal Gülercan (32): "Adada olası bir çözüm ve anlaşma, ekonomik olarak, halkların refahını ve turizm geliri bakımından da ülkemizin potansiyelini artıracaktır"

"Uzun yıllardır iki toplumun birleşmesi ya da anlaşması konusunda ciddi mücadele veriliyor. Sonuç olarak, geldiğimiz aşamada, liderlerin bir sonuca varamadığı açıkça ortadadır. Halklara bakacak olursak, bana göre sadece Kıbrıs'ın Türk ve Rum toplumunun değil, tüm dünya halklarının barış ve huzur içinde yaşamasını arzularım. Dünyanın hiçbir yerinde, bireylerin birbirleriyle problemi olduğuna inanmıyorum. Sonuçta, üzerinde yaşayabileceğimiz başka bir dünya yok. Tüm insanlık olarak, ülkemiz ve dünyadaki tüm değerleri ortak kullanıp, tek mücadelemizin, insanlığın huzur ve geleceği olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla, adada olası bir çözüm ve anlaşma, ekonomik olarak, halkların refahını ve turizm geliri bakımından da ülkemizin potansiyelini artıracaktır."

TatianaPetrova (20): "Birlikte bir yaşam denenmesini isterim"

"Birlikte bir yaşam konusunda denemeden bir görüşüm olması mümkün değil, fakat denenmesini tabi ki isterim. Ekonomi düzelir, dolayısıyla fiyatlar ucuzlar ve daha fazla turist gelir diye düşünüyorum."



Samet Gölgesiz (31): "Kültürel olarak birbirimize yakınız, fakat inançlar konusunda sorunlar çıkabilir"

"Bana göre sadece Lefkoşa'daki surların içi restore edilerek, bir deneme yapılmalı. Olumlu sonuç alınırsa sınırlar kaldırılır, ama bu konu bir anda olacak bir şey değil, adım adım denenmeli. Siyasi olarak bir birleşme için erken, ama ekonomik, kültürel ve turizm anlamında bir altyapı oluşur. Kültürel olarak birbirimize yakınız, fakat inançlar konusunda sorunlar çıkabilir."



Muhammad Bilal (30): "Birleşme durumunda daha güçlü oluruz"

"5 yıldan fazla bir süredir, Güney Kıbrıs'ta yaşıyorum ve burasının vatandaşıyım. Sınırların kalkması ve Kıbrıs toplumlarının birleşmesi halinde her şey çok daha iyi olur. Ekonomi ve turizm iki katına çıkar ve bu paydan herkes faydalanır. Birleşme durumunda daha güçlü oluruz."


Sedat Mete (33): "El ele verdiğimizde, ekonomik ve turizm anlamında daha ileriye gideriz"

"Bence sıkıntı baştakilerde. Aslında bizler, önyargıları kırdığımız zaman anlaşabiliriz. El ele verdiğimizde, ekonomik ve turizm anlamında daha ileriye gideriz. Her şeye sevgiyle bakmamız gerekir."


Chris Koulermey (49): "Biz birlikte yaşayabiliriz, enerji kaynaklarını birlikte paylaşabiliriz"

"Bence Kıbrıs halklarının kendi içinde bir problemi yok. Biz birlikte yaşayabiliriz. Enerji kaynaklarını birlikte paylaşabiliriz ve dolayısıyla eskisi gibi daha güçlü oluruz. Hem ekonomi, hem siyasi ve hem de turizm açısından daha sağlam bir yapıya sahip oluruz."


Mehmet Deveci (29):Gerçekçi düşünecek olursak, imkansız gibi duruyor, KKTC kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda"

"Önce ülkemizin, kendi sınırlarını muhafaza edip, gümrük denetimlerinin oturulup, tartışılması gerekir. Birleşmemizi düşünürsek, ekonomik anlamda, büyük bir adım olur. Fakat gerçekçi düşünecek olursak, imkansız gibi duruyor. O yüzden KKTC kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda."


George Constantinou (50): "Adada barış olursa ekonomimiz daha iyi olur"

"Bence Kıbrıs'ın birleşmesi konusunda Türkiye çok önemli bir faktör. Halklarda sorun yok, bana göre sorun siyasilerde. Adada barış olursa ekonomimiz daha iyi olur."


Ahmet Mağusalı (78): "Bir birleşme olacağına inanmıyorum, çünkü Rumlarla, yıllarca, birlikte yaşadım"

"Bence, adada barış kesinlikle olmaz ve böyle bir birleşme olacağına da hiç inanmıyorum. Çünkü Rumlarla, yıllarca, birlikte yaşadım. Ama sınırların kalkması durumunda da ekonomik anlamda yükseliriz."


Christophe Hadjigeorgiou (24): "Bana göre siyasiler çözüme odaklanmıyorlar"

"Birlikte, kardeşçe yaşamanın önünde hiçbir engel olduğunu düşünmüyorum. Benim Kıbrıs Türkleri ile bir sorunum hiç olmadı. Fakat bu birleşimi bir anda değil, adım adım başarıya ulaştırabiliriz. Kıbrıs'ın genelinde politik bir problem var. Bana göre siyasiler çözüme odaklanmıyorlar."


İlkin Cabacaba (70): "Suni bir barış hüsrana uğrar"

"Birleşsek bile, hiçbir şey değişmez bence. İyi bir ortaklık olması için, önce iyi niyet olması gerekir. Önyargıları kenara bırakmalıyız. Suni bir barış hüsrana uğrar. Samimi, iyi niyet ve kabullenme gerekir. Bu yüzden ortak yaşamın olacağına kesinlikle inanmıyorum."


Vadim Kozah (39): "Halkların, kendi içinde bir sorunu yok, ortada siyasi bir sorun var"

"Barışın hakim olduğu bir Kıbrıs daha güçlü olabilir. Bence denemeliyiz. Ekonomik anlamda çok güçlü oluruz. Halkların, kendi içinde bir sorunu yok, ortada siyasi bir sorun var."


Özdeş Yaşın (31): "Rumların tutumundan dolayı, çözümün geleceğine pek inanmıyorum"

"Kıbrıs'ın birleşmesi ekonomik ve turizm açısından katkı sağlar. Ama Rumların tutumundan dolayı, çözümün geleceğine pek inanmıyorum. Güç paylaşımı istemiyorlar ve tüm adanın kendilerine ait olduğunu sanıyorlar."


Ali Zeeshan (23): "Sınırların kalkması durumunda, ekonomik olarak kalkınırız"

"Kıbrıs'ta sınırların kalkması durumunda, ekonomik olarak kalkınırız ve daha fazla turist gelir. Bu durumda her şeyin daha iyi olacağına kesinlikle inanıyorum."


Nikos Koukos (29): "Barışın olduğu bir Kıbrıs'a turist daha fazla gelir"

"Kıbrıs'ın birleşmesini, tabi ki isterim. Barışın olduğu bir Kıbrıs'a turist de daha fazla gelir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.