İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Güney'den çalınan köpekler Kuzey'de bulundu

Güney'den çalınan köpekler Kuzey'de bulundu

Güney Kıbrıs'tan çalındığı tespit edilen 3 adet safkan av köpeği Fırat Gazioğlu'na ait çiftlikte bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 15/07/18 18:14
okuma süresi: 2 dak.
Güney'den çalınan köpekler Kuzey'de bulundu
A- A A+

Kıbrıs Postası- Nadire BAHADİ

Bir süreden beridir Güney Kıbrıs'ta meydana gelen safkan köpek hırsızlığı olayları ile ilgili dün Mağusa'da bir gelişme yaşandı.

Kıbrıs'ın Güney'inde çalınan 14 adet safkan av köpeklerinin peşine düşen bir Rum vatandaşı kendi araştırmaları sonucu elde ettiği bilgilerle polisten yardım isteyip 3 köpeğini buldu.

Köpeklerden 3'ü Kıbrıslı Rum'un iddia ettiği gibi Fırat Gazioğlu'na ait çiftlikte tespit edilirken, köpekleri yakın zamanda ismini bilmediği bir şahıstan aldığını belirten Gazioğlu hakkında "Hırsızlık mal kabulü" suçlaması ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay ile ilgili soruşturmasını derinleştiren polis ekipleri Gazioğlu'na ait çiftlikte tespit ettiği 16 adet safkan av köpeğinin de kayıtsız olduğunu tespit etti. Polis ekipleri Gazioğlu'nun tasarrufunda bulunan 3'ü çalıntı toplam 16 köpeği emare olarak alıp Mağusa köpek barınağında kontrol altına alınmasını sağladı. Polisin konu ile ilgili soruşturması devam ederken Kıbrıslı Rum'un Gazioğlu'ndan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda Limasol'a bağlı "Kolossi"de de 32 yaşındaki bir kişiye ait olan ve barındırıldıkları yerden çalınan 23 av köpeğinden 9'u KKTC'de tespit edilmişti.

Konuyu gündemine taşıyan Rum basını KKTC'de, son zamanlarda Güney Kıbrıs'tan av köpeği çalan ve daha sonra bunları kuzeyde satan çetelerin bulunduğunu da iddia etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.