İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar'dan 20 Temmuz mesajı

Tatar'dan 20 Temmuz mesajı

UBP milletvekili Ersin Tatar, "Kıbrıs Türk Halkı'nın 20 Temmuz 1974 sabahı başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın, Türkiye'nin de Kıbrıs'ın önem ve değerinin bilincinde olduğunu" kaydetti.

Yayın Tarihi: 19/07/18 12:43
okuma süresi: 2 dak.
Tatar'dan 20 Temmuz mesajı
A- A A+
Tatar, "Kıbrıs'ı Helen yapma , Türkiye'yi Kıbrıs'tan çıkarma, Kıbrıs Türkü'nü azınlık durumuna düşürme hayalinde olan Rum-Yunan ikilisinin asla başarılı olamayacağını" vurguladı.

Tatar, " 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" dolayısı ile bir mesaj yayımladı.UBP Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar meajında şunları vurguladı:

"Rum-Yunan ikilisi öteden beri, Kıbrıs'ı bir Helen adası olarak görmektedirler. Enosis , yani adanın Yunanistan'a bağlanması onlar için vazgeçilmez, milli, kendilerini bir arada tutan bir ülküdür. Rum-Yunan okullarında , ordularında bugün hala bunu hayal ettirmekte, Rum-Yunan gençliğini Türkiye ve Kıbrıs Türkü karşıtı duygularla yetiştirmektedirler. 15 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Rum-Yunan darbesi Rum-Yunan hayallerinin ne kadar tehlikeli olduğunu bizlere göstermiştir.20 Temmuz 1974 sabahı başlayan Kıbrıs Barış Harekatı , Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayallerini yok etmek , Kıbrıs Türk Halkı'nı özgürlük ve egemenliğine kavuşturmak için yapıldı.Kıbrıs Türk Barış Harekatı sonucunda üzerinde bir Devlet kurduğumuz , özgürce ve güven içinde yaşadığımız bir coğrafyaya kavuştuk. Her akıl izan, vicdan ve akıl sahibi Kıbrıs Türkü 20 Temmuz 1974 Barış Harakatı doğan güneşin bize getirdiklerinin anlam ve öneminin idraki içindedir.44 yıldır Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye gerçekçi bir anlaşma için elinden geleni yapmış ama bazı süper güçlerin şımarttığı Rum tarafı hayallerinden asla vazgeçmemiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.