İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

CAS çalışanlarının eylemi dün de sürdü…

CAS çalışanlarının eylemi dün de sürdü…

CAS çalışanları Başbakanlık önünde eylem düzenledi. Başbakan Tufan Erhürman, eylemcilerden 3 kişi ile Başbakanlık'ta görüştü. Eylemciler sonuç alamadıkları takdirde, bugünkü eyleme çocuklarını da alacaklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 31/07/18 07:58
okuma süresi: 5 dak.
CAS çalışanlarının eylemi dün de sürdü…
A- A A+
  • Başbakan Erhürman, Başbakanlık önünde eylemcilerin sorularını yanıtlayarak, CAS hissedarlarının KTHY ve Güven Cantaş olarak göründüğünü, başka hissedarın görünmediğini sözlerine ekledi ve bu konunun incelenmesi için Başbakanlık Denetleme Kurulu'na talimat verdiğini anlattı.
  • CAS çalışanlarına iki söz verdiğini, bunlardan birinin Mayıs ve Haziran maaşlarının ödenmesine yardımcı olacağı, diğerinin de CAS'ın hisseleri hakkında istidada bulunacağı olduğunu ve sözlerini tuttuğunu söyleyen Erhürman, Başsavcılığın 2018'de kendi hükümetine CAS'ın özel bir şirket olduğu yönünde görüş verdiğini de sözlerine ekledi.
  • Öte yandan Maliye Bakanı Serdar Denktaş CAS çalışanlarının maaşlarının bugün ödeneceğini belirtti.

Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

CAS çalışanları dün Başbakanlık önünde eylem düzenledi. Sabah saat 10.00'da başlayan eylemde polis ile CAS çalışanları arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede eylemcilerden 1 kişi sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

"BAŞBAKAN BASINI İSTEMEDİ, BİZİM DAYATMAMIZ SONUCUNDA BASIN ALINDI"

Başbakan Tufan Erhürman eylemcilerden 3 kişi ile Başbakanlık'ta görüşü. Kıbrıs Postası'na konuşan CAS çalışanları, Başbakan'ın görüşmede basını istemediğini, ancak eylemcilerin dayatması sonucunda basının da içerideki görüşmede bulunduğunu ifade etti. Eylemciler, görüşmeden sonuç alamadıkları takdirde, bugünkü eyleme çocuklarını da alacaklarını belirtti.

ERHÜRMAN: "SÖZLERİMİ TUTTUM"

Öte yandan, Erhürman, Başbakanlık önünde, eylemcilerin sorularını yanıtlayarak, CAS çalışanlarına iki söz verdiğini, bunlardan birinin Mayıs ve Haziran maaşlarının ödenmesine yardımcı olacağı, diğerinin de CAS'ın hisseleri hakkında istidada bulunacağı olduğunu söyleyerek, "Başbakan olarak iki söz verdim, sözlerimi tuttum. Bu iki sözün tutulduğunun evrakını da arkadaşınıza gösterdim" dedi.

"İNCELEME İÇİN DENETLEME KURULU'NA TALİMAT VERDİM"

Bakanlar Kurulu'nun 2010'da CAS'ın yüzde 50 hissesi için bugün tasfiye aşamasında olan Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY)'na 3,5 milyon TL ödenmesi yönünde karar alındığını, 3.5 milyon TL'nin de iki taksitte ödendiğini ancak CAS'a ait hisselerin devlete aktarılmadığını ifade edenErhürman, CAS hissedarlarının KTHY ve Güven Cantaş olarak göründüğünü, başka hissedarın görünmediğini sözlerine ekledi ve bu konunun incelenmesi için Başbakanlık Denetleme Kurulu'na talimat verdiğini kaydetti

"BAŞSAVCILIK ÖZEL ŞİRKET YÖNÜNDE GÖRÜŞ VERDİ"

Başsavcılık'tan 2016'da alınan görüşte CAS'ın özel bir şirket olduğunun belirtildiğini, bunun üzerine CAS yetkilisinin, CAS'ın özel bir şirket olduğu ve Ombudsman'ın şirketi denetleme yetkisi olmadığı yönde bir yazısı, aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı'na da CAS'tan evrak talep edemeyeceği yönünde yazılmış bir yazısı bulunduğunu belirten Erhürman, Başsavcılığın 2018'de de kendi hükümetine CAS'ın özel bir şirket olduğu yönünde görüş verdiğini de söyledi.

"MÜŞTERİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ"

CAS çalışanlarından kendisine devlete işe alınma talebi gelmediğini, CAS'ta çalışmak istediklerini, Hükümet'in bu yönde hareket ederek şirkete müşteri bulmaya çalıştıklarını belirten Erhürman, ancak eylemlerle bu sürece fırsat tanınmadığını kaydetti.CAS çalışanlarından gelen, bazı bakanların CAS ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkındaki sorulara karşılık Erhürman, dolaylı yollardan konu hakkında bilgisine gelen söylemler hakkında cevap veremeyeceğini söyledi. Öte yandan Maliye Bakanı Serdar Denktaş CAS çalışanlarının maaşlarının bugün ödeneceğini belirtti.

SUCUOĞLU EYLEMCİLERE DESTEK VERDİ

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu ise, eylem yerine gelerek eylemcilere destek belirtti. Sucuoğlu, eylemcilere, mücadelelerini sürdürme, ancak Polisle herhangi bir zıtlaşmaya girmeme tavsiyesinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.