İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kıb-Tek eski Müdürü Erdoğan'ın avukatından açıklama

Kıb-Tek eski Müdürü Erdoğan'ın avukatından açıklama

Kıb-Tek eski Müdürü Gürcan Erdoğan'la ilgili çıkan haberlere ilişkin, avukatından açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 15/08/18 15:56
okuma süresi: 3 dak.
Kıb-Tek eski Müdürü Erdoğan'ın avukatından açıklama
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kıb-Tek eski Müdürü Gürcan Erdoğan'ın tutuklanmasına ilişkin yayımlanan haberler üzerine, Erdoğan'ın avukatı Şefik Aşçıoğulları tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ilgili haberlerin gerçekleri yansıtmadığı ifade edilerek, basında çıkan "Mağusa Devlet Hastanesinde yatılı olarak tedavi görüyordu" şeklindeki iddiaların da doğru olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilim olarak bulunan Sn. Gürcan Erdoğan'ın yaşamış olduğu hukuki süreç ile ilgili olarak bazı gazetelerde asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığını müşahede etmiş bulunmaktayız.

KIB-TEK eski Müdürü Gürcan Erdoğan tutuklandı" ve benzeri nitelikteki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını, gerçeklerin ise aşağıda belirtildiği şekilde olduğunu bilgilerinize sunarız: Müvekkilim Sn. Gürcan Erdoğan ile ilgili olarak, KIB_TEK müdürlüğü yaptığı esnada, imzasına sunulan bordroları imzalaması gerekçesiyle cezai soruşturma başlatılmıştır.

Müvekkilim, Polislik görevini icra eden tahkikat memurunun bildirimi üzerine, yargılama sürecini hızlandırmak amacıyla kendisinden talep edildiği şekilde davranmıştır. Müvekkilim ile ilgili olarak basında çıkan "Tutuklandı" veya "Mağusa Devlet Hastanesinde yatılı olarak tedavi görüyordu" meyanındaki açıklamaların ise hiçbiri doğru değildir.

Müvekkilim tutuklanmadan, kendisinden istenilen saatten önce Lefkoşa Ceza Mahkemesinde hazır bulunmuş ve KKTC Yargı sistemi gereği, aleyhine açılma ihtimali bulunan Davada hazır bulunmasını sağlamak amacıyla, rutin olarak adlandırılan teminata bağlanma sürecine tabi tutulmuştur."

"CEZA DAVASI İKAME EDİLSE DAHİ, DAVADAN BERAAT ETME İHTİMALİ VAR"

"Müvekkilim hakkında şuan mevcut bir ceza davası dahi bulunmamaktadır. Bu bir yana, müvekkilimin, hakkında bir ceza davası ikame edilse dahi, bu davadan beraat etme ihtimali vardır."

"Suçluluğu Muhterem Mahkeme önünde ispat edilinceye değin herkes masumdur". Bu ilke, "masumluk karinesi" olarak bilinmekte olup, Ceza Hukukunun temel ilkelerinden, belki de en önemlilerinden, birisidir. Basında çıkan haberlerin içeriğinde ise, müvekkilim sanki bu suçu işlemiş ve sanki Muhterem Mahkemece mahkûm edilmiş gibi bir intiba yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığını kamuoyuna duyurmayı bir vazife bilirim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.