İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu'ndan hükümete tepki

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu'ndan hükümete tepki

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu, hükümetin döviz artışından en fazla olumsuz etkilenen dövizle borçlanan tüketiciler için hiçbir önlem almadığını savunarak, hükümeti kınadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 15/08/18 17:30
okuma süresi: 1 dak.
Tüketici Örgütleri Konfederasyonu'ndan hükümete tepki
A- A A+
Konfedersyon Başkanı Hasan Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, yüksek kur farkının mali yükünü ikiye katlayan TL'deki değer kaybının faturasının dövizzedelere ödettirilmesinin devletin sosyal adalet ilkesine ve hükümet etme sorumluluğuna aykırı olduğunu belirtti.

TL'deki yüksek kur farkının tüketiciye getirdiği mali yükün fon katkısı ile paylaşması için hükümete çağrı yapan Işık, hükümetin dövizle borçlanan mağdur tüketicilerin ek mali yükünü karşılamak amacıyla bankalardan almakta olduğu %15 oranında mevduat faiz stopaj vergisini ve %3 oranında BSİ vergisini kaldırması ve sabit kur uygulaması gerektiğini kaydetti.

Işık, dövizzedelere örgütlenmek üzere Tüketiciler Derneği ile temasa geçme çağrısı yaptı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.