İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bayramda havada, sağlıkta, limanlarda kaos sinyali!

Bayramda havada, sağlıkta, limanlarda kaos sinyali!

Hükümetin bugün açıkladığı ekonomik tedbirler arasında yer alan ek mesai oranlarını değişme kararı alması gümrüklerde çalışan kamu görevlilerini harekete geçirdi.

Yayın Tarihi: 18/08/18 00:07
okuma süresi: 3 dak.
Bayramda havada, sağlıkta, limanlarda kaos sinyali!
A- A A+
Hükümetin aldığı kararın ardından açıklama yapan GÜÇ-SEN ek mesai çalışmayacağını açıklarken, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikaları da pazartesinden itibaren ek mesai çalışmama kararı aldı.

Konu ile ilgili yapılan ortak açıklama ise şöyle:

"Hani "EMEK EN YÜCE DEĞER" di. Hükümetin ek mesaileri kaldıralım düşüncesini ve dövizin yükselmesine bağlı hükümetin yanında diğer tüm kesimlerin krizi fırsatçılığa dönüştürmesini kınıyoruz. Ek mesai oranlarını ve şeklini önceden belirleyerek sendikaları çağırıp "biz bunu uygulayacağız" diyerek dayatma yapmasını kabul etmiyoruz. Evinden, eşinden, çocuğundan fedakarlık yaparak normal mesai çalışma saatleri dışında da çalışmaya zorlanan kesimler üzerinden bir tasarrufa gidilmesi kabul edilemez.

Ek mesai halka doğru anlatılmamakta ve haksız kazanç gibi gösterilmektedir. Ek mesai yetersiz personele ve organizasyondaki yanlışlıklara bağlı olarak doğmaktadır. Sıfır eksik personel, sıfır ek mesai demektir. İhtiyaç olan yerlere istihdam yapmayarak personel eksikliğine bağlı bilinçsizce yarattıkları ek mesailerin sorumluluğunu alın teriyle yaşamlarından fedakarlık yaparak ek mesaiye giden çalışanın boynuna yüklemek "herkes elini taşın altına koysun" demek gazel okumak ve çalışanla dalga geçmek anlamına gelmektedir.

Buradan çağrımızdır, eksik personel ihtiyacını gidererek ek mesaileri ciddi oranda azaltmaya tam destek veriyoruz. Bu nedenle sıfır ek mesaiyi sağlamak amacıyla 5 sendika olarak (Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikası) 20.08.2018 (pazartesi) tarihi itibariyle tüm kamu (gümrükler yarından itibaren) ve Sağlıktaki tüm birimlerde (acil servis ve yoğun bakım dışında) ek mesai yapmama kararı alınmıştır. Halkın hizmet alımında yaşanacak sorunlara karşı hükümeti gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.