İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan: "KKTC'de asker sayımızı azaltmayacağız"

Erdoğan: "KKTC'de asker sayımızı azaltmayacağız"

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yapacağı görüşmede en önemli konunun İdlib olduğunu vurgulayarak, "İçeride muhaliflerin arasında bulunan terör gruplarına karşı hep birlikte adımları atalım. Ama bahane üreterek orayı bombalamak gibi bir adımın içinde de olmayalım" dedi.

Yayın Tarihi: 17/09/18 07:15
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan: "KKTC'de asker sayımızı azaltmayacağız"
A- A A+
Erdoğan, Katar Emirinin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı devlet filosuna katılan VIP uçakla ilgili, "O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne verilecek böyle bir uçak CHP'yi niye rahatsız ediyor?" diye sordu. Azerbaycan ziyaretinden dönerken uçakta soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

SOÇİ, NEW YORK, BERLİN

"Sayın Putin ile ikili konularımızı özellikle, Suriye meselesini ele alacağız. İdlib'te bu süreç böyle devam ederse bunun katlanılması ağır sonuçları olabilir. Buna fırsat vermeden, hem Rusya hem koalisyon güçleri ile bir çözüm bulmamız lazım. Ay sonuna doğru BM Genel Kurulu'nda, ayrıca akabinde Almanya'ya yapacağım ziyarette bu konuları ele alma fırsatımız olacak. Temenni ediyorum ki alacağımız olumlu neticelerle bunu bir yere doğru inşallah taşıma imkanı buluruz."

"KKTC'DE ÜS İHTİYACIMIZ YOK"

"Bizim KKTC'de üs diye bir sorunumuz yok. Niye? Bizim topraklarımızdan oraya ulaşmak, Doğu Akdeniz'e varmak dakikalarla konuşulacak bir şey. Ama Yunanistan'ın oraya öyle bir yakınlığı yok. Dolayısıyla bizim orada üs kurma ihtiyacımız yok. Öyle bir sorunumuz yok. O işin sadece psikolojik boyutu var. Bu açıdan ihtiyaç duyacak olursak üs de kurabiliriz. Oradaki varlığımız önemli. Araç gereç konusunda da güçlü olmak durumundayız. Yok efendim neymiş, asker sayımızı azaltmalıymışız! Kusura bakmasınlar, biz orada asker sayımızı azaltmayacağız. Artıracağız, azaltmayacağız. Laf dinlemiyorlar; dinleselerdi Kofi Annan'la biz bu işi çözerdik.

Annan Planında biz her şeyi kabul ettik, ama onlar sattı.

Bundan sonra bizim için orada kendi ilan ettiğimiz reçete ne ise biz bu reçeteyi uygulamaya koyarız."

Hürriyet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.