İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İhale Komisyonu üç aylığına devre dışı!

İhale Komisyonu üç aylığına devre dışı!

Hükümet eğitim ve sağlık alanında hizmet alımlarında ihale yöntemini üç aylığına askıya aldı. Gerekçe olarak döviz krizini gösterdi ve "İşler yürümüyor, hızlı alım yapamıyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 20/09/18 07:52
okuma süresi: 2 dak.
İhale Komisyonu üç aylığına devre dışı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

İhalesiz hizmet alımlarına üç ay boyunca "hızlı ve en avantajlı şekilde yapılması amacı ile" Bakanlar Kurulu bakacak ve hangi ihalelerin Kamu ihale Yasası kapsamı dışında tutulacağını belirleyecek.

Hükümet önceki gün Resmi Gazete'de de yayımlanan Yasa Gücünde Kararname ile eğitim ve sağlık alanlarında yapılacak mal ve hizmet alımları ile Toprak Ürünleri Kurumu'nun yapacağı spot alımlarında Kamu İhale Yasası kurallarını, 14 Aralık tarihine kadar, üç aylık bir süre için durdurdu.

14 Eylül tarihli Resmi Gazete'de gerekçelendirilen kararnameye ilişkin "Hazırlanan bu Kararname ile öngörülemeyen fiyat artışlar ve Türk Lirasının döviz karşısında değer kaybediyor oluşu sebebiyle, üç aylık bir süre için, acil ve özel durumlarda, Merkezi ihale Komisyonu'nun belirleyeceği yazılı koşullar ve Bakanlar Kurulu'nun onayı ile ihaleye çıkılması ve ihalenin sonuçlanmasına ilişkin kurallar düzenlenmiştir" denildi.

Bakanlar Kurulu değerlendirmesini yaparken ihalenin aciliyetini ve döviz kurlarındaki belirsizliklerin söz konusu ihaleyi nasıl etkileyeceği hususlarını göz önünde bulunduracak.

Daha önce tüzükle şekillenen ihaleler, Kamu İhale Yasası ile 2016'da "hesap verilebilirlik" vizyonu ile CTP döneminde çıkarılmıştı. Merkezi İhale Komisyonu (MİK) ise devletin satın alma, kiralama, satış işlemlerinin, adil ve merkezi bir disiplinle gerçekleşmesini sağlayan, İşlemlerin kamu yararına uygun, haksız kazanca imkan vermeden gerçekleşmesi esas alınarak kuruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.