İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Guterres: "Lute ekstra istişarelerde bulunuyor"

Guterres: “Lute ekstra istişarelerde bulunuyor”

Guterres, çalışmaları süren Lute'un ekstra istişarelerde bulunduğunu ve raporu görmek için hevesle beklediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 21/09/18 14:18
okuma süresi: 2 dak.
Guterres: “Lute ekstra istişarelerde bulunuyor”
A- A A+
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute'un Kıbrıs konusunda başlattığı çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Guterres, BM Genel Kurulu toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine, çalışmaları süren Lute'un ekstra istişarelerde bulunduğunu söyledi.

Antonio Guterres, Lute'un çalışmasını tamamlamasının ardından bir sonraki adımın ne olacağına ilişkin soruyu yanıtında, "Lute'un raporunu, önümüzü görebilmek adına, en az sizin kadar hevesle bekliyorum" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri'nin temmuz ayında Kıbrıs için görevlendiği Amerikalı diplomat Lute, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum liderle görüştüğü Kıbrıs'ın yanı sıra garantörler Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'da istişarelerde bulunmuştu. Lute ayrıca Kıbrıs Konferansı'nda taraf olan AB düzeyinde de görüşmeler yapmıştı.

Lute'un bugünlerde BM Genel Sekreter'e bu görüşmelerin neticesine ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.