İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'de yapıcı hizalama çalıştayı düzenlendi

UKÜ'de yapıcı hizalama çalıştayı düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayhan Bilsel çalıştayın açılış konuşmasını yaparak, UKÜ'nün Avrupa Kredi Transfer Sistemi çalışmaları ile başlayan eğitimde kalite kültürünü oluşturma ve geliştirme faaliyetlerinde en yeni araştırmaları öğretim kadrosu ile paylaştı.

Yayın Tarihi: 22/09/18 16:07
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'de yapıcı hizalama çalıştayı düzenlendi
A- A A+
UKÜ'den verilen bilgiye göre, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, AKTS'nin eğitime bilinçli bir şekilde katkı koyan ender kredi sistemlerinden biri olduğunu belirtti. Nadiri, üç yıl önce UKÜ'de AKTS komitesinin kurulmasıyla düzenli çalışmalara başlandığını aktararak, eğitim-öğretim ve sektördeki yenilikleri takip ederek gelişimlerini sürdürdüklerini kaydetti. Bu tür etkinliklerin bir zorunluluk olduğunu ve düzenli bir şekilde uygulanması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Halil Nadiri, kurumun ve bu sistemin geliştirilmesi için ciddi anlamda çalışma yapılması gerektiğine değindi.

AKTS ve Akreditasyon Komiteleri Üyesi Doç. Dr. Erbil Akbil ise iki oturumlu konuşmasında, ilk önce üniversite eğitiminde John Biggs tarafından geliştirilen ve son yıllarda büyük önem kazanan "Yapıcı Hizalama" yaklaşımı hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise öğrenme çıktısı yazma uygulamalarına yönelik konuşan Akbil, ders öğrenme çıktıları için "uygun" eylem fiillerinin seçilmesinin önemini katılımcılarla paylaştı. Akbil, öğrencilerin öğrenimlerini kolaylaştırmak için öğrenme çıktılarıyla bir öz değerlendirme yaptıklarını da belirterek, bu sayede öğrencilerin başarısıyla program başarısını da sağladıklarını kaydetti. Doç. Dr. Akbil, Kuzey Kıbrıs'ta bu yaklaşıma öncülük ederek bölgedeki eğitim kalitesini arttırmayı ve yagınlaştırmayı hedeflediklerini de açıkladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.