İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

UBP'de ilçe kongreleri yapıldı, Başkanlar belirlendi

UBP’de ilçe kongreleri yapıldı, Başkanlar belirlendi

Ulusal Birlik Partisi,büyük kurultay öncesi gerçekleştirdiği ilçe kongrelerindeyeni yönetimlerini belirledi…

Yayın Tarihi: 24/09/18 07:35
okuma süresi: 7 dak.
UBP’de ilçe kongreleri yapıldı, Başkanlar belirlendi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ulusal Birlik Partisi (UBP), büyük kurultay öncesi gerçekleştirdiği ilçe kongrelerinde yeni ilçe yönetimlerini belirledi.

Yapılan seçimler sonrası; Başkent Lefkoşa'da tek aday olan Sadık Gardiyanoğlu, yine Girne'de tek aday tek olan Serdar Özbekoğlu, Güzelyurt'ta Menteş Gündüz, İskele'de Osman Kırşan, Lefke'de Adil Özgey İlçe başkanı oldular. Mağusa'da ise İsmail Özyurt ve Olsan Oran'ın bölge ilçe başkanlığı için yarıştığı kongrede Başkanlığa Oran seçildi.

Lefkoşa

UBP'ninLefkoşa İlçe kongresiFuar Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Başkanlık için tek aday olan Sadık Gadiyanoğu, güven tazeleyerek, yeniden başkan oldu.

UBP Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri şu isimlerden oluştu.

Başkan: Melek Nükte Olgun

Üyeler: Tanju Sonuç, Cemaliye S. Sıddık, Emel Bolçocuk, BatoulPeyravi, Şerife E. Eran, Canan Akyiğit, Nihal Yavuz, Müşerref Akar

UBP Lefkoşa Geçlik Kolları Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri ise söyle:

Başkan: Yunus Cahan

Üyeler: Serden Şenel, Hasan Kuset, Ali Çaluda, Eray Vudalı, İbrahim Mısırlıoğlu, Kemal Özekmekci, Fırat Kadıoğlu, Selen Osmanlı, Şebnem Boranhan, Yusuf Öksüzler, Tuğçe Kantarcıoğlu, Çilem Tüfekçi, Cemre Yıldızev, Kıymet Savaşan

UBP Lefkoşa İlçe Denetleme Kurulu için başvuran adaylar ise şöyle: Erol Erosal, Hasan Akyiğit, Mehmet Ağa, Mustafa Arnavut.

UBP Lefkoşa İlçe Disiplin Kurulu için başvuruda bulunan adaylar da şöyle: Hasan Bendaşan, Yaşar Alpin, Saffet Nadiri, Ulvi Yerlikaya, Selim Umut, Faysal Dağdelen, Celal Kasapoğlu.

UBP Lefkoşa İlçe yönetim kurulu için başvuruda bulunan adaylar ise şunlar: Mustafa Akyön, Kemal Kerem, Tahsin Altıncıoğlu, SontaçDermuş, İlker Karabina, Ahmet Bayraktar, Hüseyin Bulduk, B.Tolga Kınacı, Murat Osmanoğlu, Tahsin Çalıkuşu, Tolga Tüfekçi, Orhan Sönmezler, Mustafa Karamanlı.

Girne

UBP Girne'de ise Serdar Özbekoğlu dönemi başladı. UBP Girne ilçe Kongresi ErtuğrulApakan Spor Salonu'nda yapıldı.Divan Başkanlığını Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu'nun yaptığı kongreye, bölge milletvekilleri, ilçe örgütleri ve partililer katıldı.

Kongrede İlçe Başkanlığına, tek aday olarak Serdar Özbekoğlu başvurdu.

Divan, Serdar Özbekoğlu'nu İlçe Başkanı olarak ilan ederken, İlçer Yönetim Kurulu Üyeleri'ni de onayladı ve ilan etti.

Bir teşekkür konuşması yapan Serdar Özbekoğlu, küçük yaşta kapısından içeri girdiği UBP'ye şimdi de İlçe Başkanı olarak hizmet etmenin heyecan ve onurunu yaşadığını söyledi.

Bir önceki Başkan İzlem GürçağAltuğra'ya hizmetleri için teşekkür eden Özbekoğlu, daha yoğun, Akdeniz'den, Bahçeli'ye kadar ev ev kapı kapı, daha örgütlü çalışacakları sözünü verdi.

"Biz Ulusal Davayı Rauf Denktaş'tan, Politikayı Derviş Eroğlu'ndan, UBP'li olmayı, bu parti uğruna canını veren Salih Miroğlu'ndan öğrendik" diyen Özbekoğlu, gerek Milli Dava Kıbrıs Konusu, gerekse de ülke sorunlarına odaklı bir anlayışla, sadece partiye değil ülkeye hizmeti görev bildiklerini vurguladı.

Özbekoğlu, "hem Girne'ye hem KKTC'ye, daha güçlü, daha dinamik bir UBP geliyor" diye ekledi.

Güzelyurt

UBP Güzelyurt İlçe Kongresi'nde Başkan Menteş Gündüz oldu. UBP'nin büyük kurultayı öncesinde gerçekleştirdiği Güzelyurt İşçe Kongresi yapıldı. Başkanlığa Menteş Gündüz getirildi.UBP Güzelyurt İlçe Kongresi yapıldı. Güzelyurt İlçesi yönetim kurulu başkan ve üyeleri şöyle:

Başkan: Menteş Gündüz

Üyeler: İnal Uzun, Ufuk Arslan, Ahmet Erdenay, Halide Ertürk, Atiye Beykan, Mehmet Fırat, Ramadan Kaya, İzetEsenyel, Özge Beyatlı, Ahmet Hamdi

Kongre tarafından oybirliği ile onaylanan Kadın Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyleleri ise söyle:

Başkan: Meryem Gökten Tanaydın

Üyeler: Ayşe Büyükoğlu, Naciye Fıstıkcı, Rasiha Egemen, Ayşe Karanfiloğlu, Nuriye Malatyalı, Onur Özkan,UğurBinatlılı, Çilem Dağıstanlı, Ayşe Güngör, Damla Aldağ.

Gençlik Kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri de şu isimlerden oluştu.

Başkan: Cemal Recai Serda

Üyeler: Ergün Kıbcak, Leman Beykan, Fatih Osman Dikişci, İltaç Keçeli, Hulus Eren, İbrahim Sonatlı, Mehmet Yıldırım, Çiğdem Aslan, Öztaş Tüm, Yudum Abakan.

Gündüz: "Mücadeleyi her tarafa götüreceğiz ve çalışacağız"

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Menteş Gündüz, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Gündüz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Görevimiz asıl şimdi başlıyor.Artık mücadeleyi her tarafa götüreceğiz ve çalışacağız. Bana düşen sorumluluğun bir parçası da siz değerli üyelerimize düşüyor. Hep beraber mücadele etmek beraber yola çıkmak zorundayız. İktidar koşusunun asıl ve esas kahramanları sizlersiniz. Eğer bu mücadeleyi sağlıklı götürürsek, halkla kaynaşırsak, halkı sorunlarını beklentilerini, bedenimizde ve ruhumuzda hissedersek çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bana yüklediğiniz bu görevin bilincinde ve sorumluluğunda olarak hepinize teşekkür eder bana,ilçe yönetimime, kadın ve gençlik kollarıma, köy örgüt başkanlarıma, köy gençlik ve kadın kollarıma göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım"

Gazimağusa

Gazimağusa bölgesinde ise İsmail Özyurt ve Olsan Oran'ın bölge ilçe başkanlığı için yarıştığı seçim, saat 10.30 sıralarında başladı. Seçimde, Milletvekili Yasemin Öztürk Divan Başkanı olarak görev aldı. Divanına diğer isimleri ise Hüseyin Avkıran Alanlı, Ahmet Savaşan, Selen Osmanlı, Hüseyin Kavaz olarak belirlendi. UBP, Mağusa İlçe Başkanlığı yarışına 3 aday başvuru yaparken adaylardan Hasan Onalt kısa bir süre önce seçimin adil olmayacağını ileri sürerek adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. 6 ilçenin arasında en çekişmeli bölge olarak bilinen Mağusa bölgesinde, oy verme işlemi 18.00 sıralarında sonladı. Yapılan sayım sonucunda UBP Mağusa İlçe Başkanı 668 oy ile Olsan Oran oldu.Yarışta İsmail Özyurt 335 oy alırken,3 bini aşkın üyenin bulunduğu Mağusa bölgesinde toplam 1022 oy kullanıldı, 49 oy ise boş olarak sayıldı. Öte yandan Mağusa UBP Gençlik kolları başkanlığını ise 187 oy ile Ramazan Tebelleşol kazandı. Gençlik kolları başkanlığına aday olan Derviş Bayraktar 119 oy alırken, 6 oy ise geçersiz sayıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.