İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özgürgün: "Ülke gündemi kurultaydan daha önemli"

Özgürgün: “Ülke gündemi kurultaydan daha önemli”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Diyalog TV'de Aytuğ Türkkan'ın hazırlayıp sunduğu Detay programına konuk olarak, UBP kurultaylarının, ülke gündeminde önemli bir yer tutmasının doğal bir durum olduğunu, fakat ülkenin durumunun daha önemli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 24/09/18 15:28
okuma süresi: 4 dak.
Özgürgün: “Ülke gündemi kurultaydan daha önemli”
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Diyalog TV'de Aytuğ Türkkan'ın hazırlayıp sunduğu Detay programına konuk olarak, mevcut hükümetin tedbirleri ile ilgili, UBP hükümetinin geçtiğimiz 22 aylık dönemde somut göstergeleri mevcut, bizim dönemimizde de döviz arttı. Sıfır zam ile hatta ucuzlamaya gittik o dönemde. Bugün becerisizlik, panik ve deneyimsizlik var" dedi.

"MEVCUT HÜKÜMET OY KAYIPLARINI HALKA ÖDETTİRİYOR"

Döviz artışı olsa bile, yapılan zamların normalin üzerinde bir fiyatla halka yansıtılmasının halkı düşünmeden yapılmış bir siyaset olduğunu gösterdiğini söyleyen Özgürgün, mevcut hükümetin oy kayıplarını halka ödettirdiğini dile getirdi ve "Bugün seçim olsa, ne alacaklarını merak ediyorum. Bunların dördü de sandıkta kalır. Halkımız bunları görüyor. Halkımız sandıkta gösterir. Eğer halkın desteğini almış bir hükümet olsaydı daha çok yardımcı olurduk" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM İSTEMEYEN İKTİDARDAKİ PARTİLER. BİZ SEÇİME DE VARIZ"

UBP'nin çok zor hükümetler devraldığını, ama hep üstesinden geldiğini vurgulayan Hüseyin Özgürgün, "Seçim istemeyen iktidardaki partilerdir. Biz seçime de varız. Seçim istemiyorsanız şartları yerine getirip doğru yönetmelisiniz. Ne olacaklarını iyi bildikleri için kesinlikle seçim istemiyorlar" dedi.

"TÜRKİYE'NİN YARDIMLARI BELLİDİR, BUNUN DIŞINDA TÜRKİYE'YE GİTMEK HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMAZ"

Bugünkü bunalımın sebebinin mevcut hükümetin kendisi olduğunun altını çizen Özgürgün, hükümetin Türkiye ile ilişkilerine yönelik ise, "Biz de döviz artışıyla karşılaştık, ama zam yapmadık. Türkiye ile ekonomik protokoller var, bunlar yapıldığı zaman yol haritası bellidir. Türkiye'nin yardımları da vardır TBMM'de ve bizim meclisimizde onaylanan. Bunu herkes biliyor. İktidara geldiğinde biliyorlardı, bilmiyorum demek halkı kandırmaktır. Türkiye'nin yardımları bellidir. Bunun dışında Türkiye'ye gitmek hiçbir şey kazandırmaz" ifadelerini kullandı.

"ÜLKE GÜNDEMİ KURULTAYDAN DAHA ÖNEMLİ"

Kurultay konusuna yönelik konuşan Hüseyin Özgürgün, UBP kurultaylarının, ülke gündeminde önemli bir yer tutmasının doğal bir durum olduğunu, fakat ülkenin durumunun daha önemli olduğunu vurguladı. Parti içi seçimlerin hedef değil, araç olduğunu savunan Özgürgün, "Kaybedersem benim için sorun yaratmaz, bu partinin milletvekili olarak görevime devam ederim. UBP'nin kongresi ile birlikte kurultaylar tamamlandı. 220 örgütümüz 6 ilçe başkanı ve yönetimler belirlendi. Partimde en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır" ifadelerini kullandı.

"SENDİKACILIK HANGİ HÜKÜMET OLURSA OLSUN TABANININ HAKKINI KORUMALIDIR"

Sendikaların kendi üyelerinin haklarını arayan ve mücadele eden önemli bir kesim olduğunu kaydeden UBP Genel Başkanı Özgürgün, "Hiçbir zaman sendikalarla bir şey söylediğim görülmemiştir, çünkü onlar farklı bir alan. Bazen siyasete karıştığını düşündüğüm oldu. Sendikacılık hangi hükümet olursa olsun tabanının hakkını korumalıdır" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYINI UBP'NİN YETKİLİ KURULLARI SAPTAR"

Özgürgün şöyle devam etti:

"2020'deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili, ben aday olacağımı söylemedim, Cumhurbaşkanı adayını UBP'nin yetkili kurulları saptar. Adaylığım noktasında partimin yetkili kurullarının kararı önemlidir. Bugünkü koşullarda UBP' nasıl bir çalışma yapmalıdır, ilk gündemimiz bu olmalıdır"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.