İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dikkat! İthal patateslerde mantar hastalığı var!

Dikkat! İthal patateslerde mantar hastalığı var!

Tarım Dairesi, yaptığı açıklamayla ithal yemeklik patateslerde mantar hastalığı tespit edildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 11/10/18 16:30
okuma süresi: 2 dak.
Dikkat! İthal patateslerde mantar hastalığı var!
A- A A+

Açıklama şöyle:

"Patates Üreticileri Birliği Kooperatifi'ne ithal izni verilerek, ülkemize ithal edilen yemeklik patateslerde bitki sağlığı açısından mantari hastalık tespit edilmiştir.

Patateste tespit edilen mantari hastalık, patates yumrularının önemli bir hastalığı olupbitkisel üretimde ekonomik kayıplara neden olabilmektedir.

Adı geçen hastalık, sadece patates üretiminde risk teşkil etmektedir. Hastalığın insan, hayvan ve diğer canlılar üzerinde sağlık açısından hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.Bahse konu mantari hastalık tespit edildikten sonra gerekli tedbirler alınmıştır.

Dağıtımı ve satışı durdurulan patatesler, ülkemize menşeinden temin edilen sağlık sertifikası ile getirilmişti. Sertifikada hastalıktan ari olduğu belirtilen üründe yapılan kontroller sonucu tespit edilen bulgular nedeniyle imha ve menşeine iade işlemi yapılacak.

İnsan ve hayvan sağlığı açısından endişe edilecek bir durumun olmadığı, kamuoyuna önemle duyurulur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.