İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BM ve Google ülke olarak tanımadığı KKTC sokaklarında

BM ve Google ülke olarak tanımadığı KKTC sokaklarında

BM ve Google, KKTC'yi ülke statüsünde tanımayan iki kuruluş olmasına rağmen, BM'nin araçlarının ülke içerisinde dolaşabilmesi, Google'ın ise, programında Kuzey Kıbrıs'ın neredeyse tüm cadde ve sokaklarının görüntüsünü yüklemesi dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 17/10/18 12:03
okuma süresi: 2 dak.
BM ve Google ülke olarak tanımadığı KKTC sokaklarında
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan, çok uluslu Amerikan anonim şirketi olan Google, Güney Kıbrıs'ı ülke olarak tanıyor, ancak KKTC'yi aynı statüde tanımıyor.

Ancak Google, KKTC'yi ülke olarak tanımamasına rağmen, "Google Earth" programında ülkemizin hemen hemen her sokağında internet üzerinden dolaşılabiliyor.

Google, Güney Kıbrıs'ın resmi bayramlarını ve tatillerini tarayıcısına ekliyor, hatta bayram ve tatillerde, Kuzey Kıbrıs'taki bir çok yeri kapalı olarak gösteriyor. BM'nin araçlarını da her gün sokaklarda görmek mümkün Öte yandan, KKTC'nin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmaması, ancak BM araçlarının Kuzey Kıbrıs'ta neredeyse her gün görülmesi ve BM kamplarının ülke sınırları içerisinde olması da hemen hemen herkesçe bilinen bir diğer ayrıntı olarak dikkat çekiyor.

KKTC, sadece İslam İşbirliği Teşkilatı'nda ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nda gözlemci üye olarak yer almakta.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.