İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KUŞKOR, yasa dışı kuş avlayanların peşine düştü

KUŞKOR, yasa dışı kuş avlayanların peşine düştü

Yasa dışı avcıların ağına takılan pulya, KUŞKOR ve yetkililer tarafından operasyonla kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 18/10/18 07:45
okuma süresi: 2 dak.
KUŞKOR, yasa dışı kuş avlayanların peşine düştü
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Yenierenköy bölgesinde ağ ile ağ ile pulya avlandığını ihbar alan Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği (KUŞKOR) ve Çevre Dairesi iş birliği ile bir operasyon düzenledi. Ağları ve üzerinde tuzağa yakalanmış canlı dişi bir pulya tespit eden KUŞKOR yetkilisi Özgür Dağaşan polise haber verdi. Ağa yakalanan ve dişi olduğu tespit edilen pulya Dağaşan tarafından kurtarılıp salıverildi.

Ağların üzerinde bulunan kuş tüyleri daha önce tuzak ile çok sayıda kuş yakalandığını gösterirken, dernek söz konusu ağın Dipkarpaz Polis Karakolu'nda görevli Bahadır isimli polisin evinin arka kısmında olduğunu tespit etti. Şikayet üzerine gelen polis ekipleri 8 metre uzunluğa 4 metre yüksekliği bulunan ağları ve ağların bağlı olduğu 4 adet oltayı emare alırken olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Derneğin edindiği bilgiye göre söz konusu polisin bazı akrabalarının benzer şekilde yasa dışı olarak ağ ile pulya yakalamaktan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. KUŞKOR yetkililerinden Özgür Dağaşan, kuş kurtarma operasyonunu yerinde takip eden Kıbrıs Postası'na konuşarak çevrelerinde ağ yada yapışkanlı sopa (mikşa) ile tuzak kurup kuş yakalamaya çalışan şahısları bilen ve görenlerin KUŞKOR'a ihbarda bulunması çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.