İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı, Anastasiadis'e "niyetini" soracak

Akıncı, Anastasiadis'e "niyetini" soracak

Gelecek hafta gerçekleşmesi beklenen gayrı resmi liderler buluşması öncesi adanın her iki tarafındaki tedirgin bekleyiş sürerken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın görüşmeye en başta Rum Lider Nikos Anastasiadis'in niyetini öğrenmek için gideceği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 18/10/18 15:43
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı, Anastasiadis'e "niyetini" soracak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, bu bağlamda Rum Lidere, ortaya attığı 'gevşek federasyon' önerisinden ne kastettiği başta olmak üzere, kurucu devletlere aktarılacak yetkilerin ne olacağı konusunda bir takım sorular soracağı dile getiriliyor.

Kıbrıs Postası'nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Akıncı'nın bir başka önceliğinin ise Derinya ve Aplıç Kapılarının kesin açılış tarihinin saptanması ve toplantı bitişi bunun kamuoyuna açıklanması yönünde net tavır olarak ortaya koyması gösteriliyor.

Cumhurbaşkanının bu hususu geçtiğimiz günlerde görüştüğü BM Özel Temsilcisi Elizabeth Speahar'a da ilettiği ve Rum tarafından kapılar konusunda 'dersine çalışıp' ellerinde bir açılış tarihiyle görüşmeye gelmesini istediği bildiriliyor.

Buna göre Akıncı'nın Spehar görüşmesinde, Kıbrıs Türk tarafınının iki kapıyı da karar alındığı andan itibaren açabilecek durumda olduğunu, bu konuda daha çok oyalanmaya gerek olmadığını, Rum tarafının net bir tarihle görüşmeye gelmesinin ardından, kapıların en geç Kasım başı açılması gerektiğinin altını çizdiği ifade ediliyor.

Öte yandan liderlerin buluşma tarihi ile ilgili belirsizliğin sürdüğü ancak görüşmenin her halükarda 29 Ekim'den önce yapılmasının beklendiği dillendiriliyor. 29 Ekim günü İstanbul'da yapımı tamamlanan yeni havalanının açılış törenine katılacak olan Cumhurbaşkanının, o tarihten önce Rum liderle görüşme arzusunda olduğu da gelen haberler arasında. İki liderin yapacağı görüşmenin Speahar'ın ara bölgede bulunan ikametgahında olacağına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.