İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KKTC'ye ön izinle getirilen 10 Bangladeşli kayıp

KKTC’ye ön izinle getirilen 10 Bangladeşli kayıp

Çalışma Bakanlığı'nın tüm uyarılarına ve yasak olmasına rağmen Saleh Danışmanlık şirketi aracılığı ile Kırmızıgil adına ön izinle ülkeye getirilen 10 Bangladeşli ön izinleri bulunan iş yerine hiç uğramadan ortadan kayboldu.

Yayın Tarihi: 19/10/18 18:44
okuma süresi: 3 dak.
KKTC’ye ön izinle getirilen 10 Bangladeşli kayıp
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Boyut değiştiren insan kaçakçılığı olaylarında ön izin ile ülkeye getirilen pek çok yabancı uyruklu şahsın Kıbrıs'ın Güneyine geçirildiği bilinirken, 10 Bangladeşli'nin de Güney'e kaçırıldığından şüpheleniliyor.

Kırmızıgil isimli iş yerinin Çalışma Dairesi'ne yaptığı şikayet üzerine ortaya çıkan olay polise bildirildi.

Bangladeşli işçi için Saleh Danışmanlık Şirketi ile anlaşan Kırmızıgil'e 10 Bangladeşli için ön izin çıkarıldığı, şahısların ülkeye girişlerinin bulunduğu ancak Bangladeşli şahısların ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Yasal olarak ülkeden çıkışları bulunmayan 10 Bangladeşli'nin Güney Kıbrıs'a kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Yapılan şikayet üzerine polis soruşturma başlattı.

Öte yandan konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yurtdışndan yabancı işçi getirme hususunda hizmet veren aracı kişi ya da kurumlara başvurulmaması için uyarıda bulundu ve İş Yasası'nın 61. Maddesini hatırlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan basın duyurusu şu şekilde:

" Son günlerde , Bakanlık olarak; ülkemizde, işverenlerimizin üçüncü dünya ülkelerinden çalışma izni ile yabancı uyruklu eleman getirirken , bu konuda hizmet veren bir takım aracı kişi ve kurumlar tarafından mağdur edildiğini üzülerek gözlemlemekteyiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, ülkemize yurtdışından eleman getiren aracı kişi ve kurumlarla hiçbir bağı ve bağlantısı olmadığı gibi, söz konusu kişi ve kurumların KKTC'de yasal bir statüsü de bulunmamaktadır. Ülkemizde yürürlükte olan 22/1992 Sayılı İş Yasası'nın 61. Maddesine göre: " İşçilere iş bulmak, işveren ve işlere işçi bulmak için, kazanç amacı ile olsun veya olmasın faaliyet gösterilmesi, çalışılması veya büro açılması yasaktır." Bu konuda tek yetkili, yasal mevzuat gereği, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır.

Bakanlık olarak işverenlerimize tavsiyemiz, yurtdışından işçi talep ederken, çalışma izni çıkarılacak işçilerin niteliklerinin iyice araştırılması, işçilerin ülkeye girişinden kalacağı yere kadar, çalışma izin işlemleri sürecinin takipçisi olmaları ve gereken hassasiyeti göstermeleridir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.