İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çakıcı: "Halkın yediği patates burnundan geldi!''

Çakıcı: “Halkın yediği patates burnundan geldi!’’

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, son günlerdeki patates fiyatlarındaki anormal fiyat artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 06/11/18 16:39
okuma süresi: 3 dak.
Çakıcı: “Halkın yediği patates burnundan geldi!’’
A- A A+
Çakıcı, Hükümetin Kıbrıs Türk Halkını patatesi alamayacak duruma getirdiğini dile getirdi.

Hükümetin serbest piyasa koşullarını gözlemlememesi ve bunu takiben üreticilerin elinden ucuza patatesin aracılar vasıtasıyla alınması ve piyasaya pahalı sürülmesi halkın fahiş fiyatlarla karşılaşmasına sebep olduğunu dile getiren Çakıcı, " Tarım Bakanı gerekli tedbirleri almadı. Toprak Ürünleri Kurumu denge unsuru olması gerekirken, kendi stoklarını da tüketerek piyasayı boş bıraktı. Bunlar patatesi ithal etmeye kalktı onu da yüzüne gözüne bulaştırdı. Toprak Ürünleri Kurumu bu işi beceremedi. İkinci dünya savaşında dahi Kuzey Avrupa'nın temel gıdası olan, kıtlık döneminde dahi daha kolay elde edilen patatesin, marketlerde kilosunun 20-25 Türk Lirası gibi satılması yanında Pazar ve marketlerde tezgâhta bulunmaması nedeniyle Kıbrıs Türk Halkının Güneyden patates alacak hale getirilmesi ayrıca trajikomiktir. 'dedi.

Çakıcı, Temel gıda maddelerinden diğer bir tanesi olan Un'un da akıbetinin aynı patateste olduğu gibi yan gelip yatan bu hükümetin uygulamaları ile beş ay önce yarı fiyatına alabileceği Un'u şimdi iki katı fiyatına alacak duruma geldiğini, dar gelirli vatandaşlarımızın da ekmeği daha fazla sebep olduğunu söyledi.

Ülkede yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen asgari ücretli ve dar gelirli ailelerin daha da fakirleştiği ve açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edildiği şu günlerde, dörtlü koalisyon hükümetinin yaşanan ekonomik kriz karşısında seyirci kaldığına vurgu yapan Çakıcı, "Ekonomik çalkantıların yansıması halka bu denli ağır olmamalıdır. Her koşulda Kıbrıs Türk Halkının temel ihtiyaçlarını karşılayan bir önlem mekanizması işler hale getirilmelidir. Halkın zaten yediğinin burnundan geldiği bu dönemde sosyal çarpıklıklara dahi kayıtsız kalan hükümet önlemler konusunda acizlik çekiyor'' dedi.

Üretim ve satış politikasının işleyişini ve üretici ve devlet etkileşimlerinin yasalar tarafından tekrar gözden geçirilmesini ve yeni yasal düzenlemelerin oluşturulması gerektiğini ifade eden Çakıcı, "Kıbrıs Türk Halkına yaşatılan bu kara mizahı yaşatmama konusunda hükümeti önlem almaya, Tarım Bakanı Şahali'nin sorumluluk üstlenmeye ve yapamayacaksa da bir an önce istifa etmeye çağırıyoruz." çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.