İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

UBP 'Genel Sekreterliğin' kaldırılmasına sıcak!

UBP ‘Genel Sekreterliğin’ kaldırılmasına sıcak!

Geçtiğimiz haftalarda Kurultayını tamamlayıp Genel Başkanı'nı seçen, akabinde de yeni Parti Meclisi'ni oluşturan Ulusal Birlik Partisi, Genel Sekreter seçimine doğru ilerlerken, Genel Sekreterlik müessesesi yerine 5 adet Genel Başkan Yardımcısı modelini tartışmaya başladı…

Yayın Tarihi: 08/11/18 07:41
okuma süresi: 4 dak.
UBP ‘Genel Sekreterliğin’ kaldırılmasına sıcak!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Geçtiğimiz haftalarda Kurultayını tamamlayıp, Genel Başkanı'nı seçen, akabinde de yeni Parti Meclisi'ni oluşturan Ulusal Birlik Partisi, Genel Sekreter seçimine doğru ilerlerken, Genel Sekreterlik müessesesi yerine 5 adet Genel Başkan Yardımcısı modelini tartışmaya başladı…

Tüzüğe ilişkin söz konusu öneriyi getiren UBP Mağusa Milletvekili, eski Çalışma bakanlarından Hamza Ersan Saner'in getirdiği öneriye UBP Meclis Grubu'ndan itiraz gelmediği gibi partililerin meseleye topyekûn sıcak baktığı belirtiliyor…

Tüzük değişikliği gerektiren sistem değişikliğinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağının UBP gündemini önümüzdeki süreçte meşgul edeceğe benziyor…

Öte yandan kaynaklar, tüzüğün Genel Sekreterlik makamını kaldıran ve 5 Genel Başkan Yardımcısı modelini benimseyen tüzük şeklinin hazır olduğunu, bu nedenle hızlıca değişikliğe gidilmesinin mümkün olduğunu ifade ettiler.

Konuyu kurumsal kimlik, çağdaş uygulama, süratli hizmet ve sorumluluğun paylaşılması çerçevesinde değerlendiren partililer, pek çok sorumluluğu tek bir makama, yani Genel Sekretere yüklemenin doğru olmadığı görüşünde…

FAİZ SUCUOĞLU: "DÜNYADA ZATEN GENEL SEKRETERLİK DİYE BİR ŞEY KALMADI YA EŞ BAŞKAN VAR YA DA BAŞKAN YARDIMCILIĞI…"

UBP Lefkoşa Milletvekili, Eski Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise "En yakın zamanda bir tüzük kurultayı yapılmalı… Eksik yanları var tüzüğün. Bu konunun da tartışılmasında yarar var. Dünyada zaten Genel Sekreterlik diye bir şey kalmadı ya eş başkan var ya da Başkan yardımcılığı var" diyerek desteğini dile getirdi.

Olgun Amcaoğlu: "BİR GENEL SEKRETERİN OMZUNA BU DENLİ YÜK YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİL. EN GURUPTA DA BAŞKAN YARDIMCILIĞI ORTAK GÖRÜŞ"

UBP Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu ise "UBP'nin daha çağdaş hizmet vermesi için bu önerileri oldukça yararlı buluyorum. Esasen gurupta da Başkan Yardımcılığı ortak görüş… Bir Genel Sekreterin omzuna bu denli yük yüklemek doğru değil…" değerlendirmesini yaptı.

HAMZA Ersan Saner: "ÖNERİNİN SAHİBİ OLARAK DÜŞÜNCEM AÇIK: PARTİYİ DAHA KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTURMAK İÇİN BU ÖNERİYİ GETİRDİK. GÜÇLER VE SORUMLULUKLAR PAYLAŞILDIKÇA GÜZEL"

UBP Mağusa Milletvekili, eski Çalışma Bakanlarından Hamza Ersan Saner ise öneriyi kendisinin getirdiğini hatırlatarak,"Önerinin sahibi olarak düşüncem açık… Dünyada bunun örneği kalmadı ve gerçekten de bir genel sekreteri bu denli pek çok şeyden sorumlu kılmak doğru değil. Partiyi daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak için bu öneriyi getirdik. Güçler ve sorumluluklar paylaşıldıkça güzeldir…" ifadelerini kullandı.

Kutlu Evren: "BÜYÜK PARTİLERİN HİZMETİ DE BÜYÜK OLUR. ETKİLİ FAALİYET VE HİZMETİN SÜRATLİ ULAŞTIRILMASI İÇİN İSABETLİ OLUR KANAATİNDEYİM"

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili, Eski İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise "Çoktan olması gereken bir uygulama bu… Büyük partilerin hizmeti de büyük olur. Etkili faaliyet ve hizmetin süratli ulaştırılması için isabetli olur kanaatindeyim" diye konuştu.



#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.