İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Türk-Bir: "KKTC sonsuza kadar yaşatılacak"

Türk - Bir: "KKTC sonsuza kadar yaşatılacak"

Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Güven Arıklı, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Yayın Tarihi: 15/11/18 08:20
okuma süresi: 1 dak.
Türk - Bir: "KKTC sonsuza kadar yaşatılacak"
A- A A+
Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Güven Arıklı, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 1955'lerden başlayıp 1974 Mutlu Barış Harekatı'na kadar süren Rum zulmünün sonucunda Kıbrıs Türk Halkı'nın kendi devletini ilan etmesiyle birlikte dünya devletleri arasında yerini alan, tartışılmaz bir gerçektir" dedi.

Kıbrıs Türkleri'nin 15 Kasım 1983 sabahı ellerinde bayraklarıyla meydanları doldurduğunu, merhum Dr. Küçük'ün de katıldığı Meclis'teki oylamada oybirliğiyle ilan edildiğini, Anavatan Türkiye'nin de KKTC'yi tanıyan ilk devlet olmasının önemine dikkat çeken Arıklı "Kıbrıs Türk Halkı tüm engellere rağmen Anavatan Türkiye'nin desteğiyle kökleşmeye devam etmektedir. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.