İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Bu gencin cezaevinde ne işi var!"

"Bu gencin cezaevinde ne işi var!"

Veysel Balta isimli 19 yaşındaki genç, "kaçak" olmadığı halde 18 yaşından sonra kendisine ikametgâh adresi almadığı için onlarca suçlu ile birlikte cezaevinde yargılanacağı günü bekliyor…

Yayın Tarihi: 16/11/18 07:39
okuma süresi: 2 dak.
"Bu gencin cezaevinde ne işi var!"
A- A A+
"Biz gençlerimize böyle mi sahip çıkıyoruz, böyle mi kucaklıyoruz, onları bataklığa iterek mi onların geleceklerini böyle mi karartıyoruz?" diye soran Levent Özadam, sabıkası ve sicili temiz olan bu gencin kabul edilemez durumunu meslek hayatında ilk kez duyduğunu, gözü yaşlı ailesinin perişan olduğun yazdı.

Ekim ayında Kayıtlarda adresi olmayınca İskele Polisinin Veysel Balta'yı enseleyip cezaevine gönderdiğini ve Balta'nın yargılanacağı 22 Kasım gününü beklediğini yazan Özadam, "Ailesi KKTC'de yaşıyor ve kaçak değiller. Kayıt altındalar, ikamet adresleri de belli! Nasıl olur da 19 yaşındaki bir genç ailesinin ikametgâhı olduğu halde kendisinin yok diye cezaevine gönderilir" diye yazdı.

Tüm yetkili isimleri anarak seslenen Levent Özadam, yasalara elbette saygılı olduğumuzu ayrıca onların da uygulanmak için yazıldığının bilincinde olduğumuzun altını çizerek ancak bunun mantığının ne olduğunun izaha muhtaç olduğunu dile getirdi.

Özadam, "Burada güncel olmayan yasalar sayesinde de bir insanlık ayıbı yaşanmaktadır… Bu yasaları ne yaparsınız, ne edersiniz bilemeyiz ama bu genç arkadaşı lütfen şu anki bulunduğu ortamdan kurtarınız!" dedi.

Genç Balta, ailesi ile yaşasa da yasa gereği 18 yaşını geçtiği için kendisine mahsus bir ikametgâh adresi alması gerekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.