İÇ HABERLER
okuma süresi: 11 dak.

Sokağın Nabzı: "Dairelerde saygı yok, torpil var"

Sokağın Nabzı: "Dairelerde saygı yok, torpil var"

Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaş devlet dairelerinden tam teşekküllü verim alamadığını, işlemlerini halletme noktasında ciddi sorun yaşamaktan şikâyetçi…

Yayın Tarihi: 17/11/18 12:14
okuma süresi: 11 dak.
Sokağın Nabzı: "Dairelerde saygı yok, torpil var"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Devletin en temel fonksiyonu, hatta devletin var oluş sebebi olan; vatandaşa hizmet noktasında yaşanan sıkıntı halk tarafından dile getirildi.

Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaş devlet dairelerinden tam teşekküllü verim alamadığını, işlemlerini halletme noktasında sorun yaşadığını vurguladı.

Devlet dairelerinde 'torpil, ahbaplık' ilişkisinin hâkim olduğuna dikkat çeken halk, memurların ilgisizliğinden dolayı da üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.

Dairelerde çalışan memurların lakayt ve saygısız tavırlarından üzüntü duyduğunun altını çizen vatandaş, memurların halka daha ilgili olması, özel hayatındaki sorunlarını işlerine yansıtmaması gerektiğini belirtti.

Özkan Çetinkaya: "Devlet dairelerinde saygı yok, torpil var"

"32 yıldır Lefkoşa'da yaşıyorum. Ülkenin gidişatı pek iyiye gitmiyor. Devlet dairelerine gittiğimde sıra beklerken sıraya torpille başkaları alındığını görünce tartışma çıkıyor, dolayısıyla pek fazla gitmemeye çalışıyorum, gidince de çok fazla beklemek zorunda kalıyorum. Ödeme yapmaya gittiğimde 6 ya da 5 vezne var ise, 2 vezne çalışıyor, diğerleri çalışmıyor. Devlet dairelerinin bazılarında, zaman zaman halka gösterilmesi gereken saygıyı göremiyorum. Tabi bu yönetimle alakalı, özellikle Motorlu Araçlar Mukayyitliği'nde çok torpil dönüyor. İnşallah ülkemizin gidişatı düzene girer ve insanlar birbirlerinin haklarına saygı gösterir, halk olarak haksızlığın hep karşısındayız"

Turuğsan Tünay: "Kamu yönetiminin gevşek, inşallah düzelir, ama umudum yok"

"Devlet dairelerinde işlerimi çoğu zaman rahatlıkla halledemiyorum, çünkü dairelere gittiğimde mutlaka yerinde bulunmayan kamu görevlileri var, işlem yaparken kamu görevlilerinin kendi aralarında sohbet etmesi ya da sıra beklerken başkalarının araya karışması gibi durumlar sürekli karşılaştığımız şeyler. Bu tür durumlardan halk olarak rahatsızız. Bazı dairelerde vatandaşa gösterilmesi gereken saygıyı görmüyoruz, mesela birçok şikâyetin olduğu araç kayıt dairesi, sosyal sigortalar dairesi gibi kurumlar. Bu kurumlarda vatandaşın oyalandırılması; gerekli işlemi yapmak için kaybettiği zaman gerilime neden oluyor, özellikle birkaç daireden dolayı şikâyetçiyim. Sonuçta devletin bize verdiği bazı yükümlülükler var, o yükümlülükleri yerine getirmek için dairelere para vermeye gidiyoruz, ancak bunu almak için görevli olan arkadaşlarla sorun yaşıyoruz; saygı göremiyoruz. Bu görevlilerin üstünde sorumlular var her dairede, bu görevlileri denetlemeleri lazım üst yönetimdekilerin. Askerde ya da poliste bu tür sorunlar yoktur mesela, çünkü oralarda hiyerarşik bir düzen, bir sistem vardır ve bu sorunlar olmaz. Ama bizdeki kamu yönetiminin gevşekliği, demokrasinin fazla olması bu tür sorunları doğuruyor. Sıkıntılar inşallah düzelir, ama çok da umudum yok"

Salih Avcı: "Vatandaşla iyi diyalog kuramayan memurlar var, üzülüyorum"

"Bazı dairelerde memurlar iyi çalışmıyor, insanlar mağdur oluyor. Mesela Sosyal Sigortalar Dairesi'nde bir işlem olduğu zaman gittiğimde oradaki bazı merciler, bazı yerler iyi çalışmıyor, bir vatandaş olarak işlemimi rahatlıkla halledemiyorum. Sadece Sosyal Sigortalar Dairesi değil, diğer kurumlar da aynı şekilde. Bence bunun esas nedeni; geçmişte kimseyi branşına göre yerleştirmediler ve çalışan memurlar bu işleri bilmedikleri için bu memlekette işler yolunda gitmiyor. Devlet kurumlarına uzmanlıklara göre yerleştirme yapsalardı daha iyi noktalara gelebilirdik. Vatandaşla iyi diyalog kuramayan memurlar var, o yüzden halk mağdur oluyor. Örneğin bir daireye gittiğim zaman bayan bir memur makyaj yapıyor, saçını tarıyor, bu tür olaylarla karşılaşıyoruz ve işe saat 10.00'da gelen memurlar var. Vatandaş olarak bu tür olaylara üzülüyorum. Gençlerin çoğu işsiz bir şekilde piyasada dolaşmakta, öte yandan birçok şirket kaçak işçi çalıştırıyor"

Cemal Gülercan: "Halkın daha iyi hizmet alabilmesi gerek, devlet dairesinde çalışanlar daha profesyonel olmalı"

"Devlet dairelerinde işlerimizi halledebiliyoruz, ancak sorunlar yaşıyorum. Bu sorun genelde zamanlama konularında problemler oluyor, yani bürokrasi birçok konuda engel oluyor. Bazı dairelerdeki yoğunluk ve personel eksikliğinden yaşanan sıkıntılar var. Özellikle araç kayıt dairesi gibi kurumlarda ciddi bir yoğunluk olmasından dolayı halkın bekleme süreleri uzuyor. Öte yandan birçok kurumun kurumsallaşamamasından kaynaklı birtakım sıkıntılar var, bu sıkıntılar da çalışanlardan halka yansıyor, en büyük sorun kurumsallaşamama. Elbette işlemlerimiz er ya da geç gerçekleşiyor dairelerde, ancak yeterli değil, halkın daha iyi hizmet alabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Halkın gördüğü saygı konusunda ise; her insanın her günü bir olamaz, insanlar bazı günlerde agresif olabiliyor, ama devlet dairesinde çalışan bireylerin daha profesyonel olması gerek bana göre, gergin bir gün yaşamış olabilir ya da çeşitli sıkıntılar olabilir, fakat sıkıntıları bir kenara iterek daha profesyonel bir yaklaşım sergilemeleri halkımız için de kendileri için de olumlu olacağını düşünüyorum, sıkıntılarını işlerine yansıtmamaları gerek, halkı tebessüm ve güler yüz ile karşılamaları daha uygun olur"

Bengü Yüncü: "Vatandaşa hürmet göstermiyorlar, ama tanıdıklarına saygıda kusur etmiyorlar, ahbaplık ilişkisi var"

"Mesela araç kayıt dairesine gittiğim zaman işlerimi rahatlıkla halledemiyorum, çünkü arkadan çok fazla iş alıyorlar, yani tanıdıklarının işlerini önce hallediyorlar, ama biz normal vatandaş olarak genelde sıramızı bekliyoruz. Örneğin 7 vezne olmasına rağmen sadece 2 kişi çalışıyor. Vergi Dairesi hizmet konusunda iyi, Sosyal Sigortalar Dairesi eskiye nazaran iyi, ama genel olarak bakacak olursak yeterli değil. Vatandaşa gösterilmesi gereken hürmeti göstermiyorlar, ama tanıdıklarına saygıda kusur etmiyorlar, ahbaplık ilişkisi var"

Sedat Mete: "Ülke olarak birbirimize saygı kalmadı, insanlığımızı kaybediyoruz"

"Devlet dairelerinin bazılarında işlerimi rahatlıkla halledebiliyorum, ilgileniyorlar, ancak ilgilenmeyen yerler de var. Mesela devlet hastanesinde ilgi göremiyorum. Ama İçişleri Bakanlığı hizmet konusunda ilgili. Aslında ülke olarak birbirimize saygı kalmadı, insanlığımızı kaybediyoruz. Hangi yönetim olursa olsun bu durumu değiştiremez, çünkü ortalığı kriz vurdu. Denetim şart, özellikle sigorta dairesinde, hastanelerde denetim yapılmalı ve personel sayısı artırılmalı, hastanelerde hastalara ilgi yok. Ülkede geçinmek gittikçe zorlaşıyor, yerli bankalar kafasına göre faiz yükseltiyor, bu konuya da el atılmalı"

Semavi Aşık: "Bir memurun özel hayatını işine yansıtmaması gerekir, güler yüzlü olması gerekir"

"İşlemlerimizi halletme konusunda bazı dairelerde zorluk yaşıyoruz, bu konu daireden daireye değiştiği gibi kişiden kişiye de değişebiliyor. Mesela bazı dairelerde işlerimiz kolaylıkla hallediliyorken başka dairelerde aksayabiliyor, çünkü oradaki memur farklı bir memur oluyor. Hükümetler bu sorunu bir sisteme oturtamadı, özellikle ödeme yapma noktasında artık internetten yapılıyor, biz ise teknolojinin uzağında kalıyoruz. Devlet dairelerine ödeme yapmaya gittiğimiz zaman da kalabalık olduğu için sıkıntılar doğuyor, hem zaman kaybı, hem memurun davranışları o anki haline bağlı oluyor. Dolayısıyla bu konuda tam olarak mutluyum diyemem. Bir memurun özel hayatını işine yansıtmaması gerekir, güler yüzlü olması gerekir, ama sonuçta memur da insan. Bizde memur olmak ahbap-çavuş ilişkisi içerisinde olduğu için bugüne kadar, memurlar arkasındaki kişilere güvendiği için ne yazık ki sert davranabiliyor vatandaşa. Ama tüm memurlar böyle değil tabi ki çok nazik, vatandaşın derdini kendisine dert edinen memurlar da var. Umarım bugüne kadar yapılan yanlışlıklar devam etmez ve işler daha da düzelir"

Baki Dilekçi: "Kamuda işçi fazla, ancak vatandaşa hizmet veren dairelerde personel eksikliği var"

"Devlet dairelerine gittiğim zaman ödemelerimi yapabiliyorum, ancak personel yetersiz, kamuda işçi fazla ancak vatandaşa hizmet veren dairelerde personel eksikliği var. Mesela 10 vezne varsa 7 vezne çalışıyor, bu da bizim zamanımızı etkiliyor. Vatandaşa olan ilgi tam teşekkürlü gösterilmiyor"

Yaşar Keleşzade: "Hastanelerdeki hizmetten memnunum, diğer dairelere pek gitmiyorum"

"Ben genelde devlet daireleri arasında hastanelere gidiyorum ve hastanelerdeki hizmetten ve ilgiden memnunum. Diğer dairelere pek gitmiyorum, araç kayıt dairesinde eskiden sıkıntı vardı, ancak yeni binaya taşındıktan sonra bu sorunlar biraz iyileşti"

Ali Akkoyun: "Memurlar işlerini takmıyorlar, devlet bu noktada güçsüz kalıyor"

"Devlet dairelerinde işlerimi rahatlıkla halledemiyorum. Memurlar işlerini takmıyorlar, devlet bu noktada güçsüz kalıyor. Halka doğru dürüst davranmıyorlar, insanlarla ilgilenmiyorlar, eskiden daha iyiydi, eskileri arıyoruz, ama bulamıyoruz"

Döne Kılıç: "Torpil olmadığı için de hiç ilgilenmiyorlar, ilgi yok, saygı yok"

"Devlet dairelerinde işlemlerimi rahatlıkla halledemiyorum, çünkü arkamda birileri yok, torpil gerekiyor, torpil olmadığı için de hiç ilgilenmiyorlar. İlgi yok, saygı yok"

Cemil Yücekal: "Engelli olduğum için devlet dairelerinde yardımcı oluyorlar"

"Engelli olduğum için devlet dairelerinde yardımcı oluyorlar. Ama duyarsız vatandaşlar benim park yerimi işgal ediyor, rahatlıkla girip çıkamıyorum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.