İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDP, "Kadına Şiddet" konulu panel düzenledi

YDP, "Kadına Şiddet" konulu panel düzenledi

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çiftçi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Demet Karakartal, YDP Kadın Kolları'nın düzenlediği panelde kadın haklarıyla ilgili olarak yaptıkları konuşmada önemli konulara değindi.

Yayın Tarihi: 18/11/18 14:56
okuma süresi: 2 dak.
YDP, "Kadına Şiddet" konulu panel düzenledi
A- A A+
NURCAN ÇİFTÇİ

Panelde ilk konuşmayı yapan YDP Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çiftçi, kadına şiddetin kanayan bir yara olduğuna dikkat çekerek, bu kişilerin kadınlara işkence ettiğini, tecavüz ettiğini, bununla da kalmayıp öldürdüğünü vurguladı.

Kadına şiddetin dünyanın her bölgesinde katlanarak artmaya devam ettiğini söyleyen Çiftçi, bazı ülkelerde 4 kadından 1'inin aile içi şiddete maruz kaldığını, Asya ülkelerinde ise bu oranın yüzde 100'e yakın olduğunu belirtti.

Kadına şiddetin bölge ve ülkelere göre oranının değiştiğini, bazı ülkelerde ise tecavüzün suç olarak bile kabul edilmediğini söyleyen Çiftçi, buna örnek olarak Finlandiya ve İsveç'i gösterdi.

DEMET KARAKARTAL

Yrd. Doç. Dr. Demet Karakartal da yaptığı konuşmada KKTC'de son yıllarda kadına şiddet olaylarının arttığını gördüklerini belirterek bu konudaki kayda alınmış verileri açıkladı, şiddet gören kadın sayısının arttığını, 5 kadının cinayete kurban gittiğini, yüzlerce kadın ise devlet kurumlarına sığınmak zorunda kaldığını belirten Karakartal, bir kadının eşinin uyguladığı şiddetten kaçmak isterken balkondan düşerek canından olduğunu belirterek kin, nefret, kızgınlık gibi duygularla uygulanan baskı sonucu insanların bedensel ve ruhsal açıdan zarar gördüğünü vurguladı.

Kadının üstünde uygulanan baskı, cinsellik ve şiddete dayalı saldırıların ruh sağlığını etkilediğini anlatan Karakartal, bunun ulusal bir sorun olduğunu, bütün dünyada yaşanan kabul edilemez bir durum olduğunu anlattı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.