İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Tohum ve Üretim Materyalleri Yasası" kabul edildi

“Tohum ve Üretim Materyalleri Yasası” kabul edildi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, tohum yasasına gösterilen ilgi ve duyarlılığın sevindirici olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 19/11/18 17:01
okuma süresi: 2 dak.
“Tohum ve Üretim Materyalleri Yasası” kabul edildi
A- A A+
TÜK'teki arpa sıkıntısına ilişkin iddialara değinen Şahali, alınacak arpanın ülkeye gelişinde bir sıkıntı yaşandığını, ülkeye zamanında mal gelişinin mümkün olamadığını ancak çarşamba gün yeni ürünün ülkeye ulaşacağını ve herhangi bir sıkıntı öngörüleri olmadığını söyledi.

Arpa sıkıntısı yaşanacağı yönünde bir paniğe gerek olmadığını belirten Şahali, "Sıkıntı söz konusu değildir" dedi.

Şahali, yasanın birilerinin dayattığı bir yasa olmadığını söyledi.

Yasanın Meclis'e 3 Nisan 2018'de ulaştığını ve 1 Haziran 2018'de ilgili komitede görüşüldüğünü belirten Şahali, bu yasayla ilgili tüm süreçlerin halka duyurulduğunu ve şeffaf bir şekilde ele alındığını dolayısıyla "hızlı veya gizli" ele alınmadığını kaydetti.

Şahali, belli noktalarda oluşan tutarsızlıklar ve hassasiyetler sonucu Cumhurbaşkanı'nın yasayı meclise iade ettiğini ve yasa tasarısının sendika, sivil toplum örgütleri ile birlikte yeniden ele alındığını belirtti.

Geleneksel tohumların korunmasıyla, kayıt altına alınmasının yasayla mümkün kılınacağını dile getiren Şahali, gereken hassasiyetle konunun ele alınmasının sevindirici olduğunu, uygulanmasında da aynı hassasiyetin gösterilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından yasa tasarısı 31 kabul oyuyla oy birliğiyle kabul edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.