İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

MDP, dini liderlerin ortak açıklamasını eleştirdi

MDP, dini liderlerin ortak açıklamasını eleştirdi

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Sekreteri Aktaç Atai, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ın da yer aldığı dini liderler tarafından yapılan ortak açıklamayı eleştirdi.

Yayın Tarihi: 10/12/18 17:41
okuma süresi: 2 dak.
MDP, dini liderlerin ortak açıklamasını eleştirdi
A- A A+

Atai, Kıbrıs'taki İsveç Büyükelçiliği organizasyonuyla biraraya gelen, aralarında Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ın da yer aldığı dini liderlerin yaptığı ortak açıklama hakkında bildiri yayımladı.

Bildiride, ortak açıklamada yer alan "Kıbrıs sorununun dinsel bir sorun olmadığı fakat ibadet özgürlüğünün süreç içinde kurban edildiği" ifadesini parti olarak reddettiklerini kaydeden Atai, adada yaşanan çatışmalarda Rum tedhiş örgütlerinin doğrudan Rum Ortodoks Kilisesi tarafından yönetildiğini belirtti.

Rum Yönetimi'nin seküler bir yapıya sahip olmadığı, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2'nci Hrisostomos'un Türk tarafına yönelik hasmane tutum içerisinde olduğunu belirten Atai, ortak açıklamada yer alan "Din İşleri Başkanı Atalay'ın Güney'deki camileri serbestçe ziyaret edebildiği" ifadesinin, Kıbrıslı Türklere tanınmış ayrıcalıklı bir hak gibi yansıtıldığını kaydetti.

"Eski eser, anıt ve kalıntıların gerçek hak sahiplerine verilmesi" şeklindeki ifade hakkında ise Atai, ifadeyi "tehlikeli bir gidişatın habercisi" olarak nitelendirdi ve Güney Kıbrıs'ta pek çok Osmanlı eserinin yıkılmaya bırakıldığını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.