İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Taçoy: "Hükümet günü kurtarmak için bütçe hazırladı"

Taçoy: "Hükümet günü kurtarmak için bütçe hazırladı"

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Türkiye ile KKTC arasında nisan ayında imzalanan anlaşmayla Türkiye'den gelecek paranın ne şekilde geleceğinin belirlendiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 11/12/18 18:28
okuma süresi: 2 dak.
Taçoy: "Hükümet günü kurtarmak için bütçe hazırladı"
A- A A+

Taçoy, bütçelerin ekonomiye faydası olacak kalemlerden oluşmadığını belirterek, teşviklere kaynak ayrılmadığını belirtti. Bu durumda ekonominin nasıl büyüyeceğini soran Taçoy, hükümetin günü kurtarmak için bütçe hazırladığını savundu.

Hasan Taçoy, dörtlü koalisyon hükümetinin büyümeyi öngörecek bir noktada olmadığını ifade etti. Hükümetin orta vadeli planı ve sosyo-ekonomik görüşü bulunmadığını söyleyen Taçoy, bütçenin acil bir şekilde tadil edilmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin aldığı ekonomik tedbirleri de eleştiren Taçoy, "KKTC'de hükümet ekonomik krizi doğru düzgün idare edemedi" dedi. Taçoy, istihdamı artırmak ve yeni sektörler oluşturmak adına adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Hasan Taçoy, 2019 yılı bütçesi tartışılırken üzerinde durulması gerekenin ekonomik verilerin nasıl daha ileriye taşınabileceğini tartışmak olması gerektiğini ancak bu tabloda ekonomik ilerlemenin mümkün olmadığının görüldüğünü kaydetti.

2018 bütçesinde ihaleye çıkılmadan yapılan işler olduğunu söyleyen Taçoy, KTHY binasının tadilatının da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Bütçe denetiminin birçok ayakları olduğuna işaret eden Taçoy, bunların hangisinin yapılıp yapılmadığını sordu. Taçoy, verilerin ne kadar doğru kullanıldığını sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.