İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Silyon İnşaat'a iki İSO ödülü birden

Silyon İnşaat’a iki İSO ödülü birden

Silyon İnşaat'ın almaya hak kazandığı İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Yayın Tarihi: 12/12/18 12:00
okuma süresi: 3 dak.
Silyon İnşaat’a iki İSO ödülü birden
A- A A+

Silyon İnşaat kendi sektöründe İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2015 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgeleri'ni almaya hak kazanan ilk inşaat şirketi oldu.

Silyon İnşaat ofisinde yapılan belge teslim törenine Silyon İnşaat Direktörü Duygu Ballı ve Kuzey Güneşi Eğitim Danışmanlık şirketi adına Başdenetçi/Danışman Latif Sakar katıldı.

İnşaat sektöründe belgelendiren ilk kuruluş şirketi olan Silyon İnşaat'ın başarılı çalışmaları ilgili konuşan Latif Sakar, "İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2014 Müşteri memnuiyeti Yönetim Sistemi Belgelerinin alınmasında emeği geçen çalışanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Şirket Direktörü Duygu Ballı da İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini alırken, "Bu kalite belgeleri bilindiği üzere müşteri beklentilerini, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama koşulu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetim sistemi biçimidir. Kuruluşumuza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hizmet yolunda özellikle kurumsal kapasitenin artırılması gerektiğini belirten Ballı, alınan kalite yönetim belgelerinin amacında, sürekli gelişim sağlamanın ve şirketin en üstten en alta tüm çalışanlarınca sürdürülebilir bir süreç yapısının oluşturduğunu kaydetti.

"ZORU KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN KALİTE YÖNETİMİNİN ÖZÜMSENMESİ LAZIM"

"Zoru kolaylaştırmak için kalite yönetiminin özümsenmesi lazım. Burada insana hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu özümsememiz gerekiyor" diyen Ballı, müşterilere daha kaliteli hizmet etme hedefine kilitlenmenin, toptan kaliteyi yakalamanın, hızlı, güvenilir bir şekilde ve takım ruhuyla çalışmanın öneminden bahsetti.

Latif Sakar ise İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi'nin Silyon İnşaat tarafından alınmış olmasının çok önemli bir gelişme olduğuna vurgu yaptı.

Program sonunda ise Kuzey Güneşi Eğitim Danışmanlık şirketi adına Başdenetçi/Danışman Latif Sakar tarafından İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2015 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgeleri, Silyon İnşaat Direktörü Duygu Ballı'ya teslim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.