İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü: "Doğu Türkistan unutuldu!"

KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü: "Doğu Türkistan unutuldu!"

KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü Yönetim Kurulu Doğu Türkistan için ortak basın bildirisi düzenledi.

Yayın Tarihi: 13/12/18 09:03
okuma süresi: 7 dak.
KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü: "Doğu Türkistan unutuldu!"
A- A A+
Kulüp Yönetimi birlikten ve beraberlikten başka çaremiz kalmadı ifadelerine yer verdi.

Kulüp Başkanı Abdurrahman Arıkan; "Doğu Türkistanlılara yönelik birçok yasağın uygulandığını biliyoruz. Bunların içerisinde düşünce ve ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, milli kültür ve medeniyet yasağı, din ve inanç öğrenimi ve öğretimi yasağı, ülke, bölge, şehirler, kent ve köyler arası izinsiz seyahat ve dolaşım yasağı, yurtdışı seyahat yasağı, Uygur Türkçesi eğitim yasağı, bütün dini ve manevi faaliyetlerin yasaklanması, dini esasa dayalı kıyafetlerin giyilmesi yasağı, camii giriş kartı olmadan girilmesi gibi yasakların olduğunu malesef biliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kulüp Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahmerdan Çapuk; ''Doğu Türkistan halkı daha Çin Nazi Kamplarının yarattığı dehşet ve travmadan kendine dolayı gelememişken hepimizi sarsan ve sabrımızı taşıran 'Çinli Uygur ikiz aile' genelgesi yürürlüğe girdi. Bu uygulama çerçevesinde Çin'in iç kesiminden Çinlileri özellikle seçerek Doğu Türkistan'a getirip 'Uygur Çinli kardeşliği' planı kapsamında Müslüman Türk ailelere taksim ediyorlar. Bazı ailelere erkek kadın Çinli yerleştirilmişken bazı ailelere ise sadece erkek Çinlilerin yerleştirildiği bilinmektedir'' dedi.

Kulüp Dış İlişkiler Başkanı Taner Baban; bölgede yaşanan son durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Çin mezalimi arttı, bıçak kemiğe dayandı. Çin kampları, Uygur milletini topyekûn yok edip tarihi, medeniyeti ve inancıyla yok etmeyi hedefliyor. Amaçları asimilasyon değil, Uygur Türkleri'ni yok etmek noktasına geldi" dedi.

Kulüp Maliye Başkanı Mehmet Emirhan Güzelbilen; "Doğu Türkistan'da her geçen gün artan insan hak ihlallerini, katliam, asimilasyon, tecrit politikaları, din, kültür ve içtimai ve idari yasak ve baskılar derken şimdi Çin kardeş aile projesi ve toplama Nazi kampları cinayetleriyle insan hak ve kutsiyeti yerle bir eden Çin yönetimi zulüm ve vahşetini inanılmaz boyutlara çıkartmıştır ve bu nedenle Doğu Türkistan'daki mazlum halk Türk İslam âleminden ve diğer dış dünyadan acil siyasi ve diplomatik kurtarma yardım müdahalesi beklemektedir'' ifadelerini kullandı.

Kulüp Sosyal Sorumluluk Başkanı Kenan Aslanbay; ''Bazı aile başı olan erkeklerin 'ıslah kamplarında' tutulduğu, evlere ise Çinli erkeklerin yerleştirilmesi toplumda ciddi kaygı ve sarsıntı yaratmıştır. 'Çinli Uygur kardeşliğini pekiştirmek', 'Bölücülüğe karşı akrabalık tesis edelim.' sloganlarıyla başlatılan gayri ahlaki, gayri insani ve gayri hukuki bu uygulamalarla Doğu Türkistan Müslümanlarının yüreğini lime lime etmektedir" dedi.

Kulüp Organizasyon Başkanı Sümeyye Çakadaş; İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez" dizelerini örnek göstererek birlik ve beraberliğin gerekliliğini dile getirdi. Çakadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Yüce Türk milleti asırlar boyu süren tarihi boyunca nice badireler, nice savaşlar atlatmış ama hiçbir zaman işgal edilememiş, ele geçirilememiştir. Bütün bu badireleri atlatmasındaki en büyük etken birlik ve beraberliği olmuştur" diye konuştu.

Kulüp Sekreterya Başkanı Berfin Çataltaş, ''Katil Çin yıllardan beri Uygur Türklerine çeşitli işkenceler yapmakta ve onları asimile etmeye çalışmaktadır. Doğu Türkistan'da kimse ibadetlerini yerine getirememektedir. Uygur Türkü kardeşlerimiz Nazivari kamplarda işkence görmekte, bu gördüğü işkenceler sebebiyle çoğu aklını yitirmekte ve can vermektedir. Uygur Türkü soydaşlarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz kürtaja zorlanmakta, doğan çocuklara dahi işkence yapılmakta, Türk ve Müslüman ismi dahi verilememektedir. Uygur Türklerini anlamak için aynı şeylerin başımızdan geçmesi mi gerekmektedir?'' dedi.

Kulüp Kulüp Tanıtım Medya Başkanı Rabia Nur Umut, ''Elini Suriye'ye, Irak'a, Filistin'e velhasıl her din kardeşine uzatan Türkiye, Doğu Türkistan'a niye sessiz kalmaktadır? Uygur Türklerinin suçu Türk olmaları mıdır? Doğu Türkistan bizim namus davamızdır. Ben haykırıyorum siz de haykırın: Kahrolsun Kızıl Çin, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan. Keza bizim asıl hedefimiz diğer zulümleresessiz kalmak değil, bilakis o gürültüyü Doğu Türkistan'a da taşımaktır.'' ifadelerini kullandı.

Kulüp Sponsorluk Başkanı Haluk Tuğluk, Doğu Türkistan'da yaşananları dünya kör ve sağır rolünü oynamaktadır. Bu olay Müslüman Türklere açılan savaştır. Camiler de komünist bayrağı hatta paçavrası asılmaktadır. Çin hastanesinde sakallı ve başörtülü girilemezken, icap giymiş hanımlar 5 bin 600 Dolar para cezasına çarptırılmaktadır. Kuran'ı Kerim öğretmenin cezası 10 yıl hapistir. 4 milyon 500 bin kişi katledilmiştir. 28 bin mescit bilerek diskolara çevrilmiştir. 34 bin İslam kitabı yakılarak yok edilmiştir. 18 bin medrese kapatılarak tamamen şarap üretim hanesi yapılmıştır. 120 bin din adamı idam edilmiştir. Bu zulümler, işkenceler devam etmektedir. Her zulmün, işkencenin, katliamların denendiği yer haline gelmiştir.'' dedi.

Kulüp Denetleme Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, İffetli Türk kızları, zorla Çin askerleri ile evlendirilmektedir. Çince bilmeyen cezalandırılmaktadır. Kahpe Çin, Doğu Türkistan topraklarında 40 nükleer test gerçekleştirmiştir. Bu nükleerde zararın haddi hesabı yoktur. Doğu Türkistan dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumundadır. Orada ki soydaşlarımız asla yalnız değildir. En yakın zaman da bu konu ile alakalı bir şeyler yapılmalıdır.'' diye konuştu.

Kulüp Üretim Başkanı Kader Karal, ''Çin makamlarının bütün bunların ötesinde vicdanı olan herkesi kahredecek başka bir uygulamayı yaptığını, anne-babayı toplama kampına alıp çocuklarına akrabalarının bakmak istemeleri halinde yardım edenleri de içeri aldığını kaydetti.Sözlerine birlik ve beraberlikten bahsederek devam eden Karal, ''Masum insanların sesimize ihtiyacı var.Gücümüz yetmiyorsa da dilsiz şeytan olmayalım.'' İfadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.