İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Hükümet, Kıbrıs sorunu noktasında uyumsuz"

Tatar: “Hükümet, Kıbrıs sorunu noktasında uyumsuz”

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Hükümete yüklendi.

Yayın Tarihi: 13/12/18 17:24
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: “Hükümet, Kıbrıs sorunu noktasında uyumsuz”
A- A A+
Hükümetin Kıbrıs konusunda bir uyumu olmadığını savunan Tatar, "Sayın Özersay 'Halkın Partisi Türkiye'nin garantörlüğünü savunuyor' dedi. Bunu Halkın Partisi Genel Başkanı olarak söyledi, Dışişleri Bakanı olarak değil. Siyaset de böyle bir şey işte. Özel Danışman Lute'un gelişiyle bir takım hareketlenmeler olacak. O zaman hükümet ne yapacak merak ediyoruz? Görüş ayrılıklarını nasıl yönetecekler?" ifadelerini kullandı.

Rum tarafının pozisyonunda hiçbir değişikliği olmadığını söyleyen Tatar, "Ne bekliyoruz. Ne umut ediyoruz? Hiçbir başlıkta anlaşma yok. Son noktada Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi kaldırılacak deniyor. Halk böyle bir anlaşmaya evet demez. Hayır denilecek bir anlaşma için neden görüşme yapılacak? O masalara oturulduğunda başka tavizler de veriliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs konusundaki süreci tek başına yönetemeyeceğini söyleyen Tatar, "Bunu Meclis de sivil toplum da değerlendirecek. Hak ve çıkarlarımız korunmayacaksa bu sürece niye girilecek? Peki hükümet bu konuşa nasıl görüş belirtecek?" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.