İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kimlik çetelerinin gözü öğrencilerde!

Kimlik çetelerinin gözü öğrencilerde!

Güvenlik birimlerinin "organize çete" olduklarını düşündükleri sahtekârlar bir süre sonra da ortadan kayboluyor. Mağdur olan öğrenciler ise "kimlik satıcılığı" suçlaması ile karşı karşıya kalabiliyor…

Yayın Tarihi: 15/12/18 09:41
okuma süresi: 2 dak.
Kimlik çetelerinin gözü öğrencilerde!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

İnternet üzerinden kiralık ev arayan öğrenciler, kendilerine emlakçı diyen bazı sahtekârlarla karşılaşıyor ve kira sözleşmesi bahanesi ile kimliklerine birkaç günlüğüne el konuyor.

Güvenlik birimlerinin "organize çete" olduklarını düşündükleri sahtekârlar bir süre sonra da ortadan kayboluyor. Mağdur olan öğrenciler ise "kimlik satıcılığı" suçlaması ile karşı karşıya kalabiliyor.

Kıbrıs Postası'na konuşan ve ülkemize okumaya gelen 23 yaşındaki A.G. internet üzerinden kiralık ev aramaya koyuldu. Kendisini sahte isimle tanıtan "emlakçı" ile buluşan A.G., Mağusa'da gösterilen evi de gördükten sonra kira sözleşmesi için istenen kimliği birkaç gün içinde geri iade edilmesi kaydıyla sözde emlakçıya teslim etti.

Kedisinden birkaç gün ses çıkmayan ve emlakçı görünümünde düzenlenen sosyal medya hesabı ve iletişimde olduğu telefon hattı ile WhatsApp hesaplarını da kapatan sahtekâr toz olunca A.G. polise başvurdu.

Polisin "sen KKTC'de değilsin birkaç gün önce çıkış yapmışsın. Fotoğrafını değişip çıkmıştır. İyi ki geldin yoksa suçlu durumuna düşecektin" yaklaşımı karşısında şok olan A.G, Türkiye Büyükelçiliği'ne giderek durumu beyan etmesi ve öğrenci olduğunu ispat etmek için geçici kimlik başvurusu yapması üzerine elçilikten bu tip olayların sık yaşanmaya başlandığını öğrenmesi ise olayın vahametini gözler önüne serdi.

Pek çok terör örgütünün çöreklendiği ülkemizde çalınan Türkiye kimliği ile bu denli kolay çıkış yapılabilmesi ve bunu gerçekleştirenlerin akıbetine ilişkin ise hiçbir şeyin yapılamaması "sorma-gir hanı" şöhretli KKTC'de endişeleri artırıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.