İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC Tüketiciler Derneği hükümeti uyardı

KKTC Tüketiciler Derneği hükümeti uyardı

KKTC Tüketiciler Derneği, piyasadaki fahiş fiyatların aşağıya çekilmesi için hükümete bir ay süre tanıdığını açıkladı. Dernek, bunun yapılmaması halinde ülke genelinde başlatılacak eylemlerden hükümetin sorumlu olacağını iddia etti.

Yayın Tarihi: 15/12/18 13:01
okuma süresi: 2 dak.
KKTC Tüketiciler Derneği hükümeti uyardı
A- A A+

Tüketiciler Derneği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hükümet Hayat Pahalılığı artışını 3 ay süre ile dondurma kararı alırken enflasyon fırsatçılarının fahiş fiyatları dövize paralel aşağıya çekmeleri için hiçbir önlem almaması tüketicileri tüccarla hükümet arasında vurgun kıskacına alınmış bir konuma düşürmüş bulunmaktadır.

Piyasada korumasız bırakılan tüketicilerin hayat pahalılığı artışlarını dondurmakla adaletsizliğin alasını yapmıştır.

Özellikle kendi yatırdıkları yüksek sosyal sigorta primlerinde devletin hiçbir katkı payı olmadığı halde sosyal sigortalıların hayat pahalılığı artışlarını dondurmakla tüketiciler sefalete terk edilmiş bulunmaktadır.

Bir asgari ücretlinin maaşı kadar hayat pahalılığı artışı almakta olan milletvekillerinin tek taraflı bu uygulamada piyasada 2-3 katlanan fahiş fiyatlara karşı duyarsız kalmalarını ve hiçbir çalışma yapmamalarını derneğimiz kınamaktadır.

Derneğimiz piyasadaki fahiş fiyatların aşağıya çekilmesi için hükümete 1 ay süre tanımaktadır. Bunun yapılmaması halinde ülke genelinde başlatılacak eylemlerden hükümetin sorumlu olacağını önemle vurgulamaktadır! Derneğimizin başlatacağı eylemler sarı gömlekli değil "Kırmızı" gömlekli olacaktır!"

Hasan Y. Işık
Dernek Genel Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.