İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Hasipoğlu: "Mahkemelerin bütçesi yetersiz"

Hasipoğlu: “Mahkemelerin bütçesi yetersiz”

Mahkemeler bütçesi ele alınırken ilk sözü alan UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Mahkemeler bütçesine UBP olarak destekleri olacağını, mahkemeler bütçesinin yetersiz olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 17/12/18 18:08
okuma süresi: 1 dak.
Hasipoğlu: “Mahkemelerin bütçesi yetersiz”
A- A A+
Mahkemelerin, bütçesinde herhangi bir kesinti olmaması gereken bir kurum olduğuna işaret ederek, mahkemelerin bütçesinin çok önemli olduğunu, adaletin bekleyemeyeceğini ve eksiği olmaması gerektiğini dile getirdi.

Mahkemelerin iş yükünün ağır olduğunu ve personel eksiklikleri bulunduğunu ifade eden Hasipoğlu, oldukça stresli ve sorumluluk isteyen bir alanda çalışan mahkeme personelinin sayısının arttırılması gerektiğini kaydetti.

Hukuk alanında bilgi teknolojisine önem verilmesi gerektiğini de vurgulayan Hasipoğlu, Türkiye'de bulunan ulusal yargı ağı gibi bir sistemin de ülkeye adapte edilmesi gerektiğini, ancak bu tür işler için para gerektiğine işaret etti.

Hasipoğlu, ülke seçim sisteminin de gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.

Emirname uygulamaları konusunda da eleştirilerde bulunan Hasipoğlu, yargı denetiminin Meclisin her kararında olması gerektiğine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.