İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Arıklı: "Kamu hekimleri çalışma saatlerine uymuyor"

Arıklı: “Kamu hekimleri çalışma saatlerine uymuyor”

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmesindeki konuşmasına Sağlık Bakanı Filiz Besim'in bakan olmadan önce yazdığı bir yazısını okuyarak başladı. Arıklı, yazıda bakanın eleştirdiği konularda hangi aşamaya gelindiğini sordu ve sağlık alanında hükümet programında yer alan bazı maddeleri okudu.

Yayın Tarihi: 19/12/18 10:41
okuma süresi: 2 dak.
Arıklı: “Kamu hekimleri çalışma saatlerine uymuyor”
A- A A+
Mültecilerin sağlık hakları, beş temel yasa, iş yeri hekimliği konusunda herhangi bir çalışmaları olup olmadığını soran Arıklı, Genel Sağlık Sigortası, Hasta Hakları Yasası'nın önemli olduğunu hizmete girmesi gerektiğini, bu iki yasada beklemeye tahammül olmadığını kaydetti.

Kamu hekimlerinin çalışma saatlerine uymadığını savunan Arıklı, "aldıkları maaşları hak etmeleri açısından mesai saatlerine uymaları için gereken çalışmaları yapın" dedi.

Arıklı, Lefkoşa'ya yeni hastane konusunda hangi kararların alındığını, ne yapılacağını, uyuşturucu bağımlılığı tedavisi için yapılacak merkez, yaşlı bakım evi konuları ile eski Girne Dr. Akçiçek Hastanesi ile ilgili hangi aşamada olunduğunu sordu.

Hasta simsarları türediğine yönelik ciddi iddialar bulunduğunu söyleyen Arıklı, Türkiye'deki hastanelere hasta pazarlayan simsarlar olduğunu bunun "ahlak dışı bir olay" olduğunu belirterek, bu konuda bilgi istedi.

Arıklı, sevkler, ilaç firmalarına yapılan ödemeler, ulusal aşı politikası, ihalesiz icraatlar konusunda da istatistik rakamlar talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.