İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Rogers: "Sağlıkta yapılandırmaya ağırlık verilmeli"

Rogers: “Sağlıkta yapılandırmaya ağırlık verilmeli” 

HP Milletvekili Jale Refik Rogers, koruyucu ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Sağlık Bakanlığı'nın bu hükümet döneminde koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiğini görmenin mutluluk verici olduğunu ancak kadro yetersizliği ve yasa konusunda sıkıntılar bulunduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 19/12/18 10:44
okuma süresi: 2 dak.
Rogers: “Sağlıkta yapılandırmaya ağırlık verilmeli” 
A- A A+
Kanser Bildirim Yasası ve Bulaşıcı Hastalıklar Yasası'na değinen Rogers, hasta mahremiyeti ve kişisel verilerin korunması noktasında yasada gereken önlemlerin alındığını belirtti.

Rogers, her iki yasanın uygulanması noktasında Temel Sağlık Dairesi'nin kadrosunun teknik kişilerle güçlendirilmesinin, konusunda uzman ve sürekliliği olan kadroların oluşturulmasının önemli olduğunu kaydetti.

Rogers, "Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılında yapacağı istihdamlarda öncelik olarak Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'nin yapılandırılmasına ağırlık verilmesi önemlidir. Sağlık Bakanlığı istatistiklerinin artık hastanelere, sağlık merkezlerine başvuran hasta sayısından öteye gitmesi gerekmektedir. Kayıt altına alma ve haritalandırma çalışmalarına başlanmalıdır. Meclis'te onaylanan bu iki yasa ile de bu çalışmaların zemini oluşturulmuştur" dedi.

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Teşkilat Yasaları yenilenmeden önce Sağlık Bakanlığı'nın reorganizasyonunun yapılması gerektiğini dile getiren Rogers, teşkilat yasaları yapılırken mevcut çalışanlar üzerinden kadrolar oluştrulması yerine sağlıkta iş gücünün bilimsel verilere dayanarak planlanması gerektiğini dile getirdi.

Rogers, Genetik Tanı Laboratuvarı'nın teşkilat yapısının geliştirilmesi, alt birimlere ayrılması ve kadrolarının artırılması ile bağımsız bir adli tıp kurumunun oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.