İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hükümetten 25 ton dökme zeytinyağı ithaline izin

Hükümetten 25 ton dökme zeytinyağı ithaline izin

Bakanlar Kurulu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın iznine, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın da koyacağı kayıt ve şartlara bağlı olarak,Esnaf Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatif Ltd. şirketine25 ton dökme zeytinyağı ithal ön izin verildi.

Yayın Tarihi: 24/12/18 07:44
okuma süresi: 2 dak.
Hükümetten 25 ton dökme zeytinyağı ithaline izin
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Geçtiğimiz Salı Günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 25 tonluk ithal izin, 30 Haziran 2019 tarihine kadar geçerli olacak.

Öte yandan, verilen ön izin, bir haftasını henüz doldurmazken, tonlarca ithal zeytinyağının 21 Aralık günü adaya ulaştığı öğrenildi.

18 Aralık'ta yayımlanan Resmi Gazete'de, ithal iznine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında, Esnaf Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatif Ltd. Şti.'ne EK:1 'de sunulan "Zeytinyağı ithalatında Uygulanacak Usul ve Esaslar" ile EK:2'de sunulan "Zeytinyağı ithalatında Aranacak Kalite ve Saflık Kriterleri"ne uygun TC veya AB ülkelerinden ithal edilecek zeytinyağının ülkeye girişinde, ithalatın gerçekleştirileceği ülkenin yetkili makamının vereceği sağlık sertifikaları ve akredite olmuş bir laboratuvardan alınacak analiz belgelerinin ibraz edilmesi koşuluyla; 25 ton dökme zeytinyağı ithal izni verilmesine ve 30 Haziran 2019 tarihine kadar Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın iznine tabi olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın kayacağı kayıt ve şartlara bağlı olarak ön izin verme konusunda yetkili kılınmasına karar verdi."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.