İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KKTC'de FETÖ şüphelisi 213 kişi Türkiye'ye gönderildi

KKTC'de FETÖ şüphelisi 213 kişi Türkiye'ye gönderildi

KKTC'de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan toplam 213 kişi Türkiye'ye gönderildi.

Yayın Tarihi: 12/01/19 12:44
okuma süresi: 3 dak.
KKTC'de FETÖ şüphelisi 213 kişi Türkiye'ye gönderildi
A- A A+
Gözaltına alınan FETÖ şüphelileri arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan subay, astsubay ve uzmanlar var.

KKTC'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda (GKK) görev yapan subay, astsubay ve uzmanların da aralarında bulunduğu toplam 213 kişi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında özel operasyonlarla Türkiye'ye gönderildi.

KKTC'de 2014 ile 2017 yıllarında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Sivil İşler Daire Başkanlığı'nda görev yapan Albay Hüseyin Atik'in, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

KKTC'de vatandaş yapılan ve yaşamaya başlayan Atik, Aralık 2018'de özel bir operasyonla Türkiye'ye iade edilmişti. Atik'in, görev yaptığı süre içinde polis ve asker içerisindeki FETÖ yapılanmaları konusundaki bağlantıları da araştırma altına alınmıştı. KKTC Bakanlar Kurulu, Atik'in FETÖ ile bağlantılı çıkması sonrasında KKTC vatandaşlığını iptal etti. KKTC'de sivil alanda da devam eden FETÖ soruşturmasının ise Polis Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan özel bir birim tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

KKTC Bakanlar Kurulu FETÖ'yü terör örgütü ilan etmişti. HÜSEYİN ATİK KİMDİR? KKTC'de 2014 ile 2017 yıllarında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Sivil İşler Daire Başkanlığı'nda görev yapan Albay Hüseyin Atik'in, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. KKTC'de vatandaş yapılan ve yaşamaya başlayan Atik, Aralık 2018'de özel bir operasyonla Türkiye'ye iade edilmişti. Atik'in, görev yaptığı süre içinde polis ve asker içerisindeki FETÖ yapılanmaları konusundaki bağlantıları da araştırma altına alınmıştı.

KKTC Bakanlar Kurulu, Atik'in FETÖ'cü çıkması sonrasında KKTC vatandaşlığını iptal etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.