İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Reşat Kansoy, GÜKAD başkanlığından ayrıldı

Reşat Kansoy, GÜKAD başkanlığından ayrıldı

Reşat Kansoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile GÜKAD başkanlığından ayrıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 20/01/19 17:35
okuma süresi: 3 dak.
Reşat Kansoy, GÜKAD başkanlığından ayrıldı
A- A A+

Kıbrıs Postası-Sosyal Medya

Kansoy'un paylaşımı şu şekilde:

"Sevgili Dostlar,

İki dönemdir arkadaşlarım ile birlikte yürüttüğüm Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) yönetim kurulu başkanlığı görevimden ayrılmış bulunuyorum.

Üniversite yıllarımda, Kıbrıslı Öğrenciler Birliği (DAÜ-KÖB) Genel Sekreterliği ile başlayan "Sivil Alandaki" mücadelem, yirmi yılı aşkındır, değişik ve çeşitli dernekler / inisiyatifler de devam etmiştir: Yurt sevgisi ile tamamen gönüllü verdiğim özverili çalışmalar süresince, yaşamıma dokunan bir çok öğretici, cesaretli insanla karşılaştım. Aile içi sevgi - saygı ile başlayan demokrasi kültürümün gelişmesine okul "sıra" arkadaşlarımın katkısına, Yuvamdaki "koalisyon" -iki kişi başladık, şu an dört kişiyiz- ortaklarımın anlayışına, öğretmenlerimin emeğine minnettarım.

Aileme, mahalleme, ülkeme, kimliğime... Geliştirmiş olduğum aidiyet, örgütlü mücadele anlayışımı da şekillendirmiştir:

Bundan önce olduğu gibi; bölgesel ve toplumsal sorunlarımıza, siyasal çözümler üreterek, bu topraklarda yaşayan herkesin, özgürlüğü, eşitliği ve geleceği için "hayal kurmaya" devam edeceğim. Adada yaşayan her iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı, ortak bir gelecek yaratabilmesi gerektiğine inanıyorum. Azınlıkların ve göçmenlerin de insanca yaşam sürmeleri için çalışmaya devam edeceğim.
Tüm bu düşünceler ile, Halkın Partisi'nde görev ve sorumluluk almaktan heyecan duyduğumu bilmenizi isterim.

Toplum olarak zor günlerden geçiyoruz, elbette ki son yıllarda dünya ülkelerinin çoğu güllük gülistanlık değil: Ancak, her yurttaş bilmelidir ki sorunlarının çözümü, örgütlü mücadele, farkındalık ve toplumsal dönüşümle mümkündür. Bu duyarlılıkla, çocuklarımız ve geleceğimiz için; ben de cesaretle, yeni sorumluluklar alarak, Halkın Partisi ilkeleri doğrultusunda, daha iyi bir yaşamı arzulayarak çalışma kararlılığı almış bulunmaktayım.
Kıbrıs Türk siyasi oluşumlarının tümüne düşen hayati sorumluluk ve motivasyon, kültürü ile; edebiyatı, çağdaş sanat dalları, sporu ve üretim bacakları ile Kıbrıs Türk toplumunun sosyal ve ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabileceği devlet yapısına kavuşturulması olmalıdır. İç dinamiklerin olumlu üretkenliği, çözüm sürecine de katkı sağlayacaktır.

Değerli dostlar,

Halk için, Halkın Partisi'nde mücadeleye devam."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.