İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Atun: "Kıb-Tek'in borçlanma ihtiyacı artacak"

Atun: “Kıb-Tek’in borçlanma ihtiyacı artacak”

UBP milletvekili Sunat Atun "elektrik" konusunda konuştu. Atun, görevi devrettikleri tarihten bugüne kadar elektrik tarifelerinde yüzde 52'lik zammın KKTC vatandaşlarının omuzlarına bırakıldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/02/19 17:20
okuma süresi: 1 dak.
Atun: “Kıb-Tek’in borçlanma ihtiyacı artacak”
A- A A+
Hükümetin elektrik kurumunun mali yönetimini yapamadığını, kurumun borç içinde yüzdüğünü savunan Atun, "Hükümet yakıt stoklarını da düşürdü. Kurumun borçlanma ihtiyacı artacak. İnşallah bu öngörüm doğru çıkmaz" dedi.

Atun, Meclis Başkanlığı'na bugün Kıb-Tek'le ilgili soru önergesi vereceğini de belirterek, tahsilatla ilgili de konuştu.

Sunat Atun, "Kapasite kullanım oranı yüzde 49. Beyefendiler hâlâ kuruma daha makine aldıracaklar. Talep yönetimi yapmamak sistemi verimsizleştirilir. Bu yönetim de elektronik araçlarla olur. Biz bütün ülkeyi bu elektronik araçlarla donattık" şeklinde konuştu.

Sunat Atun, "Enerji konusunda esas sözü söylemesi gereken Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'dır" vurgusunda bulundu. Atun, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami'nin Genel Kurul salonunda olduğu bir günde bu konuyu daha ayrıntılı konuşacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.