İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KAR-İŞ yönetimi Atakan'ı ziyaret etti

KAR-İŞ yönetimi Atakan'ı ziyaret etti

Beksan Bekir Akandere başkanlığındaki KAR-İŞ yönetimi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan'ı ziyaret ederek hem yeni yönetimi tanıttılar, hem de sıkıntıları masaya yatırdılar.

Yayın Tarihi: 16/02/19 15:32
okuma süresi: 3 dak.
KAR-İŞ yönetimi Atakan'ı ziyaret etti
A- A A+

Kar-İş'den verilen bilgiye göre, Kamu Araçları İşletmecileri Birliği yönetimi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan'ı ziyaret etti. Yeni yönetimin tanıtıldığı nezaket ziyaretinde Taşımacılık ile ilgili sıkıntılar da masaya yatırıldı.

"İZİN YENİLEMELERİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan yeni yönetimin yaptığı ziyaretten memnun kaldığını ifade ederken, sorunları ifade eden yeni yönetimin çözüm önerilerini de sunmuş olmalarından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Toplu taşımacılığın öneminin ülkemiz için büyük olduğunu ve bu bağlamda birlikte daha verimli bir toplu taşıma sistemi yaratılması gerekir" diyen Bakan Atakan, mevcut izin tazeleme sürecinde yaşanan gecikmenin hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyleyen Akandere'nin talebine karşılık, internet üzerinden izin yenilemelerinin yapılabileceği müjdesini verdi. Bakan Atakan ayrıca toplu taşımacılıkta radikal kararların alınarak cezai uygulamaların da gündeme gelmesi gerektiğini ve herkesin yasal boyutta güzergahında çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

"BİRLİKTE HAREKET EDEREK ÇÖZÜM NOKTASINA GİDEBİLİRİZ"

Kar-İş Başkanı Beksan Bekir Akandere konuşmasında yeni yönetimi Bakana tanıttı ve sıkıntılara değindi.Öncelikle itiraz ve izin kurulu gündemlerinin 48 saat önceden kar-iş'e iletilmesini, bu bağlamda Kar-İş'in gündemdeki konulardan etkilenecek tarafları çağırıp dinleyip konular hakkında daha sağlıklı görüş belirtebileceğini ifade etti. Ayrıca bu güne kadar izinlerde herhangi bir istatistiki bilgi olmadığını ve bu bağlamda ülkede izinler konusunda sağlıklı bir veri olmadığından sağlıklı bir çözüm üretilmediğini ifade etti. Akandere, Toplu taşımacılığın verimli hâle gelebilmesi için bütünlüklü bir çözüme ihtiyaç duyulduğu ve bölgeler bazında birleştirmelere gidilerek ada geneli bölgesel, en tepede de tek bir şirket yapısının kurulması gerektiğini belirtti. İzin yenileme sürecinde yaşanan gecikmelerin giderilmesi konusunda internet üzerinden otomatik ödeme sisteminin de bakan tarafından yakın zamanda hayata geçeceği söyleminin kendilerini memnun ettiğini ifade eden AKANDERE, Sektörümüz için yapılabilecek her türlü iyileştirme geliştirme projelerine bizzat katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.