İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TBMM'de "Akdeniz" tartışması

TBMM'de "Akdeniz" tartışması

CHP Mersin Milletvekili Başarır, TPAO'nun Akdeniz'de, Norveç'ten satın alınan 3 gemi ile petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı. Başarır'a sosyal medya üzerinden büyük tepkiler geldi.

Yayın Tarihi: 19/02/19 16:14
okuma süresi: 2 dak.
TBMM'de "Akdeniz" tartışması
A- A A+
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)'nun Akdeniz'de, Norveç'ten satın alınan 3 gemi ile petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Başarır'a sosyal medya üzerinden büyük tepkiler geldi.

CHP'li Başarır önergesinde, ilk çalışmanın Mersin'in Erdemli ilçesi açıklarında yapıldığını ve bir kova petrol dahi bulunamadığını belirtti.

Alanya açıklarında yapılan petrol ve doğalgaz arama çalışmasının da yaklaşık 100 gündür devam ettiğini belirten Başarır, buradaki sonucun da kuvvetli ihtimalle Erdemli ile aynı kaderi paylaşacağını belirtti. Vatandaş üzerinde tasarruf tedbirleri uygulanırken, Akdeniz'de arama çalışması yapan bir geminin günlük maliyetinin yaklaşık 50 bin dolar olduğunu ifade eden CHP'li Başarır, önergesinde, bu şartlar altında Alanya kuyusundaki geminin, 40 gün boyunca boş yere bekletildiğini iddia etti.

CHP'li Başarır, 2 milyon doların havaya saçıldığını, Akdeniz'de açılan ve daha açılacak olan sahaları dolaşmak için günlüğü 40 bin dolara helikopter kiralandığı iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.

YAKLAŞIK 2 MİLYAR DOLAR AKDENİZ'E GÖMÜLECEK

Akdeniz'de, toplamda 6 yerde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapılacağının kamuoyunda konuşulduğunu belirten Başarır; "Erdemli ve Alanya kuyularından anlaşılacağı üzere diğer kuyulardan da bir sonuç alınamaması durumda toplamda tüm maliyetler hesaplandığında, yaklaşık 2 milyar Doların Akdeniz'in derin sularına gömülecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.