İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

KKTC Hizmet Sendikası: "50 camide din görevlisi yok"

KKTC Hizmet Sendikası: “50 camide din görevlisi yok”

KKTC Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), din görevlisi açığının giderek arttığını, 11'i Lefkoşa'da olmak üzere ülke genelindeki 50 camide din görevlisi olmadığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 23/02/19 10:48
okuma süresi: 1 dak.
KKTC Hizmet Sendikası: “50 camide din görevlisi yok”
A- A A+
Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı yazılı açıklamasında, camilerde Cuma namazı kıldıracak din görevlisi bile olmamasından endişe duyduklarını bildirdi.

Din görevlileri sorunun çözümü için hükümetin CTP kanadı ile birçok defa görüştüklerini kaydeden Kurumanastırlı, konuya olumlu yaklaşan CTP'nin, bu görüşmeler sonunda 20 kişi ile başlayan istihdamı kademe kademe 40'a kadar çıkardığını belirtti.

Kurumanastırlı, koalisyon hükümetini zaman kaybetmeden 50 kişilik münhal açmaya sınavda başarılı olanları din görevlisi olarak istihdam etmeye çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.