İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sol Hareket: "Yasaklara inat, yaşasın kitap!"

Sol Hareket: “Yasaklara inat, yaşasın kitap!”

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, kitap okumanın suç sayılarak tutuklamaların yaşanmasını şiddetle protesto ettiklerini belirterek, "Gerici faşist bir karanlık her yeri kuşatmaya çalışıyor. Düşünce ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaya çalışıyor. Yasaklara, faşizme inat yaşasın kitap, yaşasın özgürlük demeye devam edeceğiz" dedi.

Yayın Tarihi: 12/03/19 14:06
okuma süresi: 2 dak.
Sol Hareket: “Yasaklara inat, yaşasın kitap!”
A- A A+
Türkiye'deki tek adam rejiminin, Kıbrıs'ta da barış, demokrasi ve hoşgörü kültürü yerine, tekçi, çatışmacı bir anlayışı hakim kılmaya, insanlar, emekçiler arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalıştığını vurgulayan Korkmazhan, tüm ilerici güçleri faşist saldırılara karşı ortak mücadeleye çağırdı.

Kıbrıs'ın kuzeyinde özgürlüklerin ve yaşam alanının her geçen gün daha da daraltıldığını ve Türkiye'dekine bezer gerici bir korku rejimi inşa edilmeye çalışıldığını kaydeden Korkmazhan, "Sn Başbakan Erhürman'a soruyoruz! Sn Başbakan, asker ve polisin size bağlı olduğunu söylemiştiniz. Hala bu görüşünüzde ısrarcı mısınız? Eğer ısrarcıysanız, polis ve kolluk güçlerinin uyguladığı şiddetin, kitap okudukları gerekçesi ile insanların tutuklanmasının, kitap okuyup, dağıtmanın keyfi bir şekilde yasaklanmasının siyasi sorumluluğunu üstlenecek misiniz? Soruyoruz. Sn Başbakan, bu ülkede yasaklı kitaplar var mıdır? Kitap okumak ve dağıtmak suç mudur?" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.