İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Özbekoğlu: "Londra'da KKTC'yi temsil etmem çok özeldi"

Özbekoğlu: "Londra’da KKTC'yi temsil etmem çok özeldi"

Magic Touch Direktörü Özlem Özbekoğlu, geçtiğimiz hafta Londra'da düzenlenen WAW Honorary Award Hall of Fame'de 50 ülkeden 100 kadının katıldığı törende KKTC'yi temsil ederek ödül almaya layık görüldü. Özbekoğlu, Girne Postası'na özel açıklamalarda bulundu...

Yayın Tarihi: 18/03/19 09:32
okuma süresi: 9 dak.
Özbekoğlu: "Londra’da KKTC'yi temsil etmem çok özeldi"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Pauline Long adlı Kenyalı bir kadının farklı ülkelerden 100 kadının hayat hikayesine verdiği kitabına adını yazdırmayı başaran Özbekoğlu, "Long'un yazdığı kitap dünyanın her yerine ulaştırılıyor. Venezuela'nın First Lady'si ve ABD'li ünlü iş kadınlarının yer aldığı gecede KKTC'yi temsil etmiş olmam çok özeldi" dedi.

Ülkemizin başarılı iş kadınlarından ve Kuzey Kıbrıs'ta ilklere imza atmış olan Magic Touch Direktörü Özlem Özbekoğlu, Girne Postası'na özel açıklamalarda bulundu…

Magic Touch serüvenine 22 yıl önce başladığını söyleyen Özbekoğlu, aslında Uluslararası İlişkiler mezunu olduğunu hayalinin diplomat olmak olduğunu ancak, Kuzey Kıbrıs'ta ilk renkli fotokopi dükkanı olan Magic Touch'ı kurduğunu belirtti.

"DOĞRU YERDE RİSK ALDIK, SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜDÜK"

Fotokopiyle başlayan Magic Touch'a reklam, tasarım, imalat, promosyon, tabela ve hediyelik eşyayı da ekleyerek yelpazelerini oldukça genişlettiklerini kaydeden Özbekoğlu, her geçen gün şirkete yatırım yapmaya devam ettiğini bildirdi. Üreten sayılı firmalardan biri olduklarını söyleyen Özbekoğlu, Kuzey Kıbrıs'ta üretim yapmanın zorluğuna dikkat çekti. Müşteri, talep ve piyasanın açığına göre ilerlediklerini dile getiren Özbekoğlu, doğru yerde risk aldıklarını belirterek, "Sağlam adımlarla yürümeye çalıştık. Paradan daha önemli bir ismimiz olması için çok uğraştık" dedi.

2 yıl önce tekstil promosyon atölyesini kurduklarını hatırlatan Özbekoğlu, "Küçük bir toplumda yaşıyoruz. Atölyemiz sayesinde insanlar binlerce ajandasını dışarıdan getirmek zorunda kalmıyor, güzel bir ses getirdik" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMUN KADINLARA İHTİYACI VAR"

"Kadınların yapamayacağı şey yoktur diyen" Özbekoğlu, toplumun kadınlara ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Kadınlık içgüdüsü ve kadınlık farkındalığını liderliğine yansıttığını ifade eden Özbekoğlu, kadınlarda erkeklerden daha farklı bir yönetme ve hayata bakış açısı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4-5 yıldır İş Kadınlar Derneği'nde asbaşkanlık görevini yürüttüğünü belirten Özbekoğlu, dernek işinin gönüllük işi olduğunu söyleyerek, "Bu işi ne para ne de mevki için yapıyorum. İş Kadınları Derneği gerçekten devrimci kadınlar tarafından kuruldu. Dernekte olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi. İş Kadınları Derneği'ne başkanlık yapma hedefi olduğunu vurgulayan Özbekoğlu, "Çünkü gerçekten hayallerim var. Hedefimiz aslında kadınlar için farkındalık yaratmaktır. Ben Özlem olarak kendi başıma bir şeyler başarabiliyorsam, diğer kadınlar da başarabilir. Aslında ayrıcalığım yok. Yaptığım tek şey çalışmak. Çalışın, korkmayın ve yaptığınızı gösterin…" şeklinde konuştu.

Girne'de olan sosyal sorumluluk projelerine bir şekilde dahil olmaya çalıştıklarını bildiren Özbekoğlu, Girne aşığı olduğuna değinerek, "Biz Girne'deki iş yerlerinden para kazanıyoruz. Girne bizim için çok özel. Girneli olmayan bunu anlamaz. Ben Lefkoşa'da doğdum ama tüm çocukluğum Girne'de geçti. Magic Touch'ı Girne'de açmamıza rağmen şimdi Girne merkez olarak çalışıyor" dedi.

"LONDRA'DA KKTC'Yİ TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞADIM"

Özbekoğlu, Londra'da geçtiğimiz hafta düzenlenen WAW Honorary Award Hall of Fame'de 50 ülkeden 100 kadının katıldığı törende aldığı ödülden ve ödülün öneminden şu sözlerle bahsetti:

"Bu ödülü almak benim için çok önemliydi. Kenyalı Prof. Dr. Pauline Long adlı bir kadın, kadınlara psikolojik destek sağlamaya çalışıyor. Long, hem mentörlük, hem editörlük, hem programcılık, hem de moda tasarımı yapıyor. Gerçekten inanılmaz donanımlı bir kadın. Pauline Long, bir yardım derneği adı altında 3 yıldır her ülkeden 100 kadını seçerek, kadınların hikayesini kitaplaştırıyor. Bu kitapları dünyanın her yerine ulaştırıyor.

Hikayelerde yalnızca başarılı iş kadınları yer almıyor. Bu ödül töreni aslında kadınları onurlandırmak adına yapılıyor. Pauline Long kadınlara karşı çok hassasiyet gösteriyor. Beni Long'a Viyola adında 15 yıldır Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan bir kadın tavsiye etti. Benden 100 kelimeyle kendi hikayemi özetlememi istedi. Bende içimden geldiği kadarıyla bir şeyler yazıp gönderdim. 2 hafta sonra Long bana teşekkür mesajı gönderdi ve benden çok etkilendiğini söyledi. 'Tanınmamış ve küçük bir ülkede bunları başarabiliyorsanız çok cesursunuz, sizi aramızda görmek isterim' dedi. Ben de gitmeyi kabul ettim. Gitmeden önce oraya Kıbrıs'ımı yoksa KKTC'yi mi temsilen gittiğimi sordum. Ben de keşke Kıbrıs'ı temsilen gidebilseydim ancak orada 2 ödül alacak olan Rum kadın vardı. Ben de kendime KKTC rozeti yaptım ve olması gereken de buydu. Başbakan Tufan Erhürman o dönemde oradaydı. Kendisine mesaj gönderdim. Keşke gelebilseydi. Çünkü KKTC'yi temsilen orada bulunmam çok özeldi."

"GECEDE VENEZUELA'NIN FİRST LADY'Sİ DE VARDI"

Gecede Venezuela'nın First Lady'si ve ABD'li ünlü kadınlarının olduğunu söyleyen Özbekoğlu, "Törene 50 farklı ülkeden 100 kadın katıldı. Kimisi iş kadını, kimi bir derneğin yöneticisiydi. Kimi de başlarını kötü şeyler gelmiş ancak hayata geri bağlanmış ve topluma mesaj vermek isteyen kişilerdi. Afrika'da 9 yaşında tecavüze uğramış, akıl sağlığı kötü olan bir kadın vardı. Kendi bir dernek kurmuş ve Afrika'daki kız çocuklarını yetiştirmeye çalışıyor" dedi.

Gecede konuşmacı olarak söz almak istemediğini kaydeden Özbekoğlu, "100 kadından yalnızca biri söz aldı. Yüzü lekeli ve kanser hastası olduğunu öğrenen Hintli bir kadın konuşma gerçekleştirdi. Hindistan'da kadınların iş yapmasının çok zor olduğunu, kendisinin bir iş kadını olduğunu ancak kanser yakalandığını söyledi. Sayılı günlerinin kaldığını söylerken bile yüzü gülüyordu. Çok etkileyiciydi. Orada bir kadın birlikteliği vardı" dedi. KKTC rozeti taşımanın gururunu yaşadığını söyleyen Özbekoğlu, çocuklarına rol model olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"BİR KADIN EĞİTTİĞİNİZDE TOPLUMU DA EĞİTMİŞ OLURSUNUZ"

Erkeklerle kadınların eşit yürümesinin önemine dikkat çeken Özbekoğlu, kadınların mental olarak aynı anda birçok işi yapabilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi. "Ben her zaman bir erkeği eğitmeyle kadını eğitme arasında fark olduğunu söylerim. Erkeği eğittiniz zaman bir birey eğitirsiniz, ancak bir kadını eğittiğinizde bir toplum eğitirsiniz" diyen Özbekoğlu, kadınların dünyaya çocuk getirdiğini ve çocuk yetiştirdiğini vurguladı.

Kadınların kendi içlerinde mutlu olması gerektiğinin önemine değinen Özbekoğlu, "Özellikle Kıbrıslılarda mutsuzluk genel anlamda hakimdir, mutsuzluklarını aşmalarını isterim. Kendimizle mutlu olmalıyız, kendimizi sevmeliyiz. Hayatta en önemli şey mutluluk, sevgi ve sağlıktır. Bunlar olunca başarı gelebilir. Mutluysam başardım derim her zaman. Önemli olan isim, şahsiyet, gurur, duruş paradan da her şeyden önemlidir" dedi.

Kadınlar risk almadan korkmaması gerektiğini söyleyen Özbekoğlu, devlet dairesinde çalıştığı dönemde bile risk aldığını belirtti. Herkes iş yerinden 5'de çıkarken 8'de çıktığını ifade eden Özbekoğlu, "Ben istifa etmek istediğimde, bire üç maaş teklif ettiler ama kabul etmedim. Sonuç olarak risk aldım. Nerede çalıştığınız önemli değil, kendinize güvenin risk alın ve yürüyün" şeklinde konuştu.

"İLKLERE İMZA ATMAYI SEVİYORUZ"

2019 yılı için hedeflerinden de bahseden Özbekoğlu, 'Take Away Gifts' işiyle yoğun bir şekilde uğraştığını belirtti. Türkiye'deki 'Hepsiburada.com' tarzı siteler gibi 'magictouchgifts' adı altında WhatsApp üzerinden hediye siparişi aldıklarını söyleyen Özbekoğlu, insanların seçtikleri hediyeleri ayaklarına götürdüklerini bildirdi. Kuzey Kıbrıs'ta olmayan bir şeyi gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Özbekoğlu, "Biz ilklere imza atmayı seviyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.